bak şimdi
asusun kralını 2bin dolara alırsın ama toshiba da normal makinalar 1500$ dan başlar .
bu noktada seçimini doğru yapmalısın
toshiba>sony>asus
bu sıralamayı unutma .ki bunların haricinde bir marka almanı kesinlikle önermem.
ve bana göre lap top alırken parayı göz ardı etmelisin.bu nadir alanlardan birdir.burada markaya bakmalısın.sony pahalıdır.nedenide ekranları çok hoşdur.
ama toshibayı değişemezsin hiç birşeye
ve ben yine toshiba öneririm.
ki benim gibi güçlü makinalar istersen toshiba alacaksın.performans önemliyse senin için.
pentium m işlemci almayacaksın
direkmen ele
tek yapman gereken core2duo alman
bu noktada 1.8 işlemci altına inme . 2.0 çok hoş olur.2.1 ve 2.3(bulabilirsen tabi)çok daha iyi olur.
ram ise 1 gb olmalı
sonradan takviyede yapabilirsin.1gb ram ler 150$+KDV şeklinde.
ekran kartı ise hiç önemli dğeil benim için.oyun oynamadığım için. ki laptopda oyun oynamak pek sağlıklı olmayacakdır.
sadece ekran kartı alırken şuna dikkat et.paylaşımlı olmasın.yani ram den yemesin.sakın paylaşımlı alma.çok fazla etkiler makinayı.64 olsun ama paylaşımlı olmasın.o kadar yani.
ekran seçimi ise önemli bir nokta.14 ila 15.4 arasında almanı tavsie ederim
sakın daha altına veya üstüne çıkma.
17 ler kaba olur.çok fazla büyük bıkarsın sıkılırsın.13-12 ise çok küçükdür.zevk alamassın
14 ise idealdir.küçük felan deildir.tam bir laptopda olması gereken boyutdadır.
hdd ye gelince.5200 olmasına dikkat et
daha alta inme sakın .7bin li bulman da çok zor
5200 olsun idealdir.hdd boyutu ise sana bağlı .ne kadar kullanırsın bilmiyorum 80 yeter normal bir insana.
kilosunuda dert etme bence 3.5 ila 2.5 arası güzeldir
pil ömrü önemli bir derece.3 saat başlangıç olması iyidir.alacağın markaya göre bu aniden azalabilir yada uzun süre gidebilir.
dvd writer standart artık zaten.olursa işine yarayacaktır.
diğer ıvır zıvır ek özellikler ise olursa iyi olur ama olmazsa da değerlendirme de etken olmamalıdır .
umarım açıklayıcı oldum