Sitelerinde Türkçe reklam çıkan arkadaşlar şu an için çok kazanamaz. Ne zaman Google Türkiye reklam pazarlama faaliyetlerini arttır, o zaman kazançlar biraz düzelir.
Ben hem reklamverenim, hemde yayıncıyım.
Verdiğim reklamlarda keliemlere göre çok farklı sonuçlarla karşılaşıyorum. seçtiğim Türkçe bir kelime ve Türkiyeden ziyaretçiler için tıklama başı 0.05 $ seçmiş iken, hem reklamlarda ilk sırada çıkıyorum, hemde tıklama başı 0,02 $ ödüyorum. Bunu adwords otomatik yapıyor, reklamın rakibi olmadığı için en düşük tıklama ücreti ile yayınlıyor, günlük bütçeyi google arama sonuçlarında bitiriyor ( 20 $ lık günlük bütçeyi 6-7 saat içinde tamamlıyor ), reklamın tamamı google arama sonuçlarında yayınlandığından, yayıncıların sitesine reklam kalmıyor. Bunun nedeni o kelime ile ilgili reklam veren yok.
Oysa 2.reklam grubumda aynı kelimenin ingilizcesi ve US, Kanada, EU bölgerinde tıklama başı 0.05 $ seçtiğimde sıralamam 30 ların üzerinde oluyor, günlük bütçemi doldurmak bir kenara benim reklamlara yayın sırası gelmediğinden ancak günde 1-2 tıklama oluyor.
Ancak tıklama başı 1 $ gibi rakamlar seçersem ilk 10 da yayınlanma hakkı elde ediyorum. ( buda bana pahalı geliyor )
Ne zaman Türkiyeden de yoğun bir şekilde reklam yayınlanma olayı gerçekleşirse, siteler boş kalmayacak, hemde reklamverenler ön sıralarda görünmek için tıklama başı ücretleri arttıracaklardır.
Benim tahminimde yılbaşından sonra artmaya başlayacağıdır.