ASP biliyordum ve sırf bu soruyu merak edip PHP öğrendim.Şimdi izlenimlerimi yazayım sana.
Öncelikle şunu bilmeni isterim bu dünyada ASP ile yapıp , PHP ile yapamayacağın yada PHP ile yapıp , ASP ile yapamayacağın iş yok.
Yani en iyi dil
sensin sen hangisini rahat kullanıyorsan hangisinden max. verim alıyorsan en iyi dil odur.
Şu soru aklına gelecektir peki niye ankentlerde devamlı PHP çıkar

Bunun en güzel örneği wordpress olacaktır.Hiç bir kod yazma yeteneği olmayan adam wordpress kurabilir ve site sahibi olabilir ve bu adam 2-3 ayda 5000 hitlere ulaşabilir.İşte bu arkadaşlarımız PHP der.(Çoğunlukdan bahsediyorum kimse üstüne alınmasın)
Eğer programlaya gönül verdiysen ben programcı olucam kendi sitemi kendim yazıcam dersen "hiç kafanı yorma" istediğin dille gönül rahatlıyla başla ama
en iyi şekilde onu öğren
Bir de günümüzde masabaşında bir iş yerinde script yazmayı düşünüyorsan ASP tercih edilmeli çünkü türkiye olarak alt yapıpmız microsoft.Bunuda test edebilirsin kendin.İş bulma sitelerine gidip "ASP eleman aranıyor" ve "PHP bilen eleman araniyor" ilanlarını karşılaştırısın sonucu kendi gözlerinle görebilirsin
Şu anda ben PHP ile devam ediyorum scriptlerimi PHP ile yazıyorum daha kullanışlı geldi ASP ye nazaran bana.Ama dediğim gibi herşey sende bitiyor.
Yalnız bir arakadaş yazmış veritabanını konusunu.Büyük bir yanılgı var
doğru kodlama olduktan sonra
php-mysql aldığın perfonması asp-mssql ile alabilirsin. (herkez asp nin veritabanı olarak ms access i gördüğü için bu yanılgıya düşer ASP için asıl veritabanı
MS SQL SERVER dır)