pole.ws adlı üyeden alıntı:
Siz emin olabilirsinizki böyle bir Türk editör yok

Tüm editörlük başvuruları meta editör denilen üst editörler tarafından onaylanabilmekte ve bunlar arasında hiç bir Türk yok
Ha bir zamanlar vardı bir kişinin yetkisi ama şuan için kesinlikle hiç bir Türk editörün editör onaylama yetkisi yok..

Saygılar..
yani benim dediğime katılıyorsunuz?
öyle değil mi yanlış anlamıyorsam.

Bu arada dmoz.org a sadece 1-2 site ekletemedim diye ve gıcık olduğumdan değil doğru dürüst bir iş çıkarmadıklarını düşündüğümden ve türk editörlerin (tamamını bilemem çoğunluktan bahsediyorum) davranışlarından ötürü eleştirilerimi iletiyorum.

(tabii ki gereken merciye başvurumu da yaptım. en tepeye )

Bu durumu iyi açıklayan bir örneğim var.
Bir esnaf ya da ticaret yapan bir kişi işleri iyi gittiğinde bunun piyasa'dan ya da şartlardan kaynaklandığını hiç bir zaman düşünmez. Hep işini iyi yaptığını düşünür. Ama işler değişip biraz sıkıntı olunca ve müşteriler son sıralarda ortaya çıkan rakipleri tercih etmeyi başladıklarında o zaman yapılan yanlışların farkına varılır ancak genelde pek işe yaramaz.
Çıkarılacak sonuç: işler iyi iken ya da kötü iken insan kendi yaptıklarını çevrenin etkisinden sıyırarak değerlendirmelidir. En büyük olmanız en büyük olarak kalacağınız anlamına gelmez. İşinizi en iyi yapanın siz olduğu anlamına da gelmez.

Dmoz ile Zeal sistemini karşılaştırabilirseniz ne dediğimi anlarsınız.

yakında Zeal tüm dünyaya yayılacak.
çok daha rasyonel kriterlere göre üye alıyorlar, detaylı bir üye alımı ve terfi imkanı sözkonusu. Dmoz inanın Zeal in sistemi yanında çok komik bir sisteme sahip.

umarım dmoz sistemini biran önce geliştirir. Bu sistemle sadece mevcut büyüklüğünün meyvelerini toplamaya devam eder o kadar . ama mutlaka gelişim hızı diğer benzer kategorileme yapan sitelerden geri kalacaktır. ve :
YÜKSEKTEN DÜŞMEK EN KÖTÜSÜDÜR.

saygılar..