Arkadaşlar az önce bir arkadaşım aracılığı ile forumda kilitli bir konuyu okudum ve host karşılığı site ekleme diye bir deyim duydum.
Ben Sohbet bölümü editörü Mesut ve böyle bir olayı hiç yaşamadım ama yeni gelen editör bunu yaptı ise bildirmenizi rica ederim.
Konuyuda kapatmayın lütfen.
Sohbet bölümünde şuan (111 site, 69 beklemede) Durum bu hergün elimden geldiğince siteleri eklemeye çalışıyorum ki 111 site den önce hiç beklemede yoktu googlede kendim arayıpta buluyordum ve ekliyordum.
Okadar site beklemedeki DMOZ Türkçe editör arıyor bir yandanda site onaylıyor ama bunları PARASIZ ve ÇIKARSIZ yapıyor. Ki bu DMOZ un kurallarına aykırı zaten.
Örnek verecek olursam beklemedeki sitelere Eğlence ve Yaşam kategorisinde şuanda 1017 site onaylanmayı bekliyor.
Dışardan göründüğü kadar kolay işler değil DMOZ kurallarına uygunmu diye siteyi ziyaret ediyorsun. Başlık, açıklama, url kurallara uygun olmalı bunları kontrol edip düzenliyorsun. O katagoriye uygun olmayan sitenin uygun kategorisini buluyorsun oraya yolluyorsun.
Sohbet bölümüne adam şiir sitesi ekliyor ne alaka ise ve bunlar hep editör için zaman kaybı.
Eğer sitesini para ile ekleten varsa lütfen benimle iritibata geçsin.