Hrant Dink, Fransa'da ceza yedi. Ceza alma nedeni Ermeni soykıyımı yoktur demesiydi. Bu cezayı alma nedeni ise Fransa'nın bu sözü yasaklamasıydı. Ben Türkiye'de görüşlerimi dile getirebiliyorsam, söyleyebiliyorsam burda da söylemeliyim. Bu yaptığınız yanlıştır diyip orda ceza aldı.
Türkiye'de de Ermeni soykıyımı vardır diyip ceza almıştı. Ama düşüncelerini söylemişti. Bu kişinin ölmesine oh iyi olmuş gibi düşünenlerin Fransızlardan hiç bir farkı kalmıyor.
Bir suç varsa cezasını yargı verir. Allah'ın verdiği canı kulun alması diye birşey yanlıştır.
Soykıyım var mı yok mu? Bu konu hakkında yorum yapmıyorum. Şu anda konu soykıyım değil; konu, yazarın öldürülmesi. Her konu kendi içinde tartışılır/konuşulur. Şu olayları birbirinden ayırın yorum yaparken.
Şu anda amerika istedi diye Irak'a gitmem. Ama komşum istedi diye ve savaş çıkarsa Irak askeri olarak amerikaya karşı savaşmak isterim.
Oturduğum yerden konuşmuyorum. İstanbul' da ki tüm miting ve eylemlere katılıyorum. Sağ/sol değil; doğru olduğuna inandığım herşeye destek verir, savunduğum herşeye giderim.