@Bilisim06
- Mail kısmına girince "SpamAssassin: Kapalı" yazıyor açmak için bir seçenek bulamadım, nasıl çalıştırabilirim?..
7.6.1 de spamassitanını açmayı becerebilseniz bile size %000000,1 yarı olmaz. bu konuda hiç uğraşmayın açıkcası.
- Server'da bir siteye DDoS saldırısı yapıldı diyelim hangi siteye saldırıldığını nasıl görebilirim.
Aslında buna daha basit bir çözüm var. ben kendim buldum gibi bir şey. plesk panelden aslında çoğu kişi bilmez ama bir hostun ne kadar cpu kullanması gerektiğini belirleyebiliyoruz. örnekğin bir siteye %5 cpu kullanım hakkı tanımanız demek o site r10 net gibi bir forum sayfası dahi olsa normal güzel kodlanmış bir scriptle asla %5 i bulmaz. dolayısıyla eğer bir site %5 i aşarsa bilinki saldırı oldu cpu kullanım hakları doldu site kapandı saldırı kesildi. basit bir yöntemdir ama iş görür. bunun dışında donanımsal yardım haricinde bu bilgiyi görmeniz söz konusu değil.
- Sunucuda bir IP yi nasıl banlayabilirim.
Varsayalım standart yazılımlarla mümkün değil bu, ama basitçe yazılabilir bir script ile bu mümkün. script pleske entegre edilebilir. scripti siz yazarsanız pleskede ben entegre ederim.
- WebMail'de hordeyi değişmek istiyorum daha gelişmiş ücretsiz birşeyler varmı?
eğer kastınız sadece webmail ise tonla var ama komple server ise ücretsiz çok zor. phpXmail veya uebimiau ücretsizdir.
Uebimiau Webmail - Login
username : demo
passwrod : demo
türkçe dil seçimi giriş yapmadan seçebilirsiniz. beyenirseniz bunu kurmayı anlatırım tüm serverde webmail.siteadi.com da bunun çıkması sağlanabilir.
Bilginize,