evet iis den açmakta bir çözüm ama şöyle bir soru sorayım sana, iki adet kredi kartın var diyelim birini her gün markette vb.. yerde kullanıyorsun diğerini 5-6 ayda bir belki kullanıyorsun. peki 2-3 yılsa sence hangi kart görünüm olarak yıpranır hangisi bir gün alış veriş sırasında "beyefendi kartınızı tanımıyor manyetik alanı bozulmuş olabilir" hatası verebilir. ben söylim hep kullandığın hata verebilir. serverde böyledir sen her uzak erişimde emin ol farkında bile değilsin belki ama bir iz bırakıyorsun. en son 1 ay önce reset attım şirket serverine, en son 2 hafta önce uzak erişim yapmışımdır oda genel bir bakım için. sana soruyorum şimdi bu tarz basit bir izin verme için neden servere remote desktop yapasınki. gir pleske ekran görüntüsü alarak parent folder desteği vermeyi anlat sitene ekle müşteri kendi yapsın. diyeceksin "o zaman ben parent desteği olanları bilemem göremem böylesi daha iyi" iyide sen iis den yapsanda pleskde açık durumda yapan yapmaya devam ediyodur. umarım kastımı anladın. servere bu kadar çok uzak erişim kurmayın hele hele iis ye asla kolay kolay müdehale etmeyin. bunların hepsi bir sonraki format yeniden yükleme 1-2 gün kapalı kalma sorununa büyük ölçüde derman olur.

yazdığım portları pleskde ip address firewall dan korumaya alabilirsin.

ssl sertifikası gerçekten önemlidir. server içinnd eçok önemlidir. bunu tam yugun cümlelerle izah edemiyorum ama ssl sertifkası gerçekten önemli bir tedbirdir bilgilerin çalınmasını önlemek için.

Bunun dışı yapılacak bir çok şey var. örnek dns server olarak neyi kullanuıyorsun? mail serverin nedir? spam koruman varmı? siz soru sorun ben cevaplim bilgimi şu üçgünlük dünyada mezara göterecek değilim. bu konuda sıkıntım yok sırf domain eklenmiyor plesk hata veriyor diye yeni server alanlar var oysa tek tuştur bir komutla sorun biter. elimden geldiğince her türlü soruya yanıt vermek isterim.

Saygılarımla,