şimdi şöyle anlatayım size bunun belli başlı işlemleri var. öncelikle iis den parenti kesinlikle pasif hale getireceğiz. bu ilk adım
Daha sonra php.ini içerisinde temp yolu var bu yol hem ftp yüklemelerini etkiler hemde yazma izinlerini tek bir klasöre toparlamaya çalışır. örnek c sürücüsünde tmp diye bir klasör açtım (adı herhangi bir şey olabilir) ve php.ini de dosya yolu burayı yazdım. yetkili girişler kendi hostunuza yetsizler ise direk oraya atılıyor..
Daha sonra bazı portları korumaya almamız lazım. aklıma gelen bir kaçını yazayım,
21 / TCP FTP portu
3306 / TCP Müşteri Mysql portu
8306 / TCP Plesk Mysql portu
53 / TCP ve 53 / UDP DNS server portu
25 / TCP SMTP 220 / TCP IMAP
3389 / TCP Uzak erişim portu
vb..
Daha sonra bi reset at kendine gelsin. daha sonra bir toplu mail yollarsın müşterilerine ve parent folderler server genelinde kapatıldı eğer ihtiyacınız var ise pleskden siz kendi hostunuza açabilirsiniz yetkiniz var dersin. isteyen açar.
Açan kişi zehir atarsa atsın hiç sorun değil sadece kendi hostunu görür c ye direk sıçramak istersede göreceği sadece php.ini de yaptığımız ayardaN dolayı sadece tmp klasörü olur orasına da ful yetki verirsiniz hacker arkadaş kendi kendine oyalanır durur
Saygılarımla,