Arkadaşlar selamlar.. Benim günlük sitem
Günlük Haftalık Aylık ...
Şu aralar içerik hırsızları artık canıma tak ettirdi

Adamlara mail atıyorum ya da yorum olarak ekliyorum ve çaldıkları bu yazılar altında alıntı olduğunu belirtmelerini ve link vermelerini söylüyorum.. Ama ne gelen var ne giden.. Bu tarz çirkinlikler için illa davalar mı açılması gerekiyor birilerinin uslanması için? İki kuruş kazanacaz diye binlerce kuruştan mı olmaları gerekiyor? İlla iki tarafından keyfinin mi kaçması gerekiyor?
Halbuki sitemdeki birkaç yazıyı kopyalamak için tek şart alıntı olduğu belirtilmesi ve link verilmesi. Ama arkadaşlarımızın tek derdi para olmuş

Çalanların çoğunun sitesine bakıyorum tonlarca reklam var.. İşin ilginç kısmı ise reklamların çoğunluğu Türk sponsorlar.. Türk sponsorlara suç bulmuyorum ama en azından onları da içerik hırsızlarına karşı önlem almaya davet ediyorum. En azından kanıtları ile kendilerine yapılan başvurularda, içerik hırsızlığı yapan sitenin hesaplarını silebilirler.. Hakan, çocukların ekmeği ile oynuyorsun diyebilirsiniz.. Evet bundan sonra içeriğimi çalanların ekmeği ile oynayacağım

Çünkü ben içeriği yaratmak için emek veriyorum.. Onlar da versinler..
Sanırım bu dertten sadece ben değil birçoğumuz sıkıntılıdır. Hatta işin komik kısmı içerik hırsızı olarak nitelendirdiğim arkadaşların birine de r10'da rastladım... Sitesine reklam alıyormuş.. Alırsın tabi.... Neyse kendisine son bir uyarıda daha bulundum.. O yüzden ismini ve sitesini açıklamayacağım.
Bazıları ise çalmak kelimesini tam yerine getiriyorlar.. Resimler bile benim sunucumdan çağrılıyor.. Olan bizim transfer limitine oluyor.. Tabi webmaster gibi görünüp aslında
w'den anlamayanlardan transfer limitine değinmelerini bekleyemeyiz.. Neyse sadece sıkıntımı paylaşmak istedim..
Bu konuda sıkıntısı olan başka birileri var mı? Ya da sizce bunları engellemek için neler yapılabilir?
Ayrıca bildiğim kadarıyla Türk sponsorların yetkililerinden de forumda olanlar var. İçerik hırsızlarını engellemek için yukarıdaki gibi kural mı dersiniz artık v.b. gerçekleştirilemez mi?