webmaster : web yöneticisi demektir. illa sıfırdan siteni yazabilmek demek değildir. master sıfatı ingilizcede aslen efendi yerine kullanılır, ancak yaygın bir biçimde kullanılarak manage kavramını da içinde taşımaya başlamıştır.
webcoder: web kodlaması yazan herif demektir.
web designer: web tasarımı yapan insan evladıdır
özetin özeti: herkes webmaster olabilir ama herkes coder ve designer olamaz...
kavramları düzgün bilin
mesala bana göre ben bir webmaster ım ama sen değilsin
dediklerinde pek umurumda değil aslında

biraz açıklayam dedim neyse gerenk yok webmaster ayrı web sitesi yönetmek ayrı bir olay bence mesala web coder diye bişi diyebilirsin

c masaüstü ama php ile paralel bişi web+masaüstümü olacka oldukça saçma bişiler koncak neyse sidik yarıştırmak gibi niyetim yok,
ben kendimi biliyorum , sadece kendini webmaster sananlar çok garibime gider bu sıfata layık olmadıklarını düşünürüm
site şuan kapalı ama sql i attım 2 dk onurun yazdığı bir yazı vardı ....
Yazar : AslanOnur Sözcük Adi : Kendini Webmaster Sanmak Sözcük Açıklaması : Çok basittir Nuke kurulur ve webmaster olunur.Çok basit değil mi ? Bu işe yıllarını veren senin kurduğun şeyi kodlayacak duruma gelmiş adamla aynı ünvan taşınır. Anne ben Webmaster oldum evi açılsa başvurular 1.000.000 kişiye yakın olur.
Hazır bir scripti en az 3 makale okuyarak kuran kişide webmaster olursa halimiz harap.
Yazarin Yorumu :
Psikolog önerilir bu tür durumlar için
http://www.phptrcms.com/sozluk/goster.php?action=view&id=4&from=action=search|by= K
nuke yerine bulletin xoops vs.vs. koyabilirsiniz