Herkese selamlar... Konuyu doğru yere açıp açmadığımı bilmiyorum açıkçası ama genel bir konu olduğu için buraya yazmayı uygun gördüm...

Turkticaret.net ten ücretsiz .info kampanyası dahilinde bir domain aldım. Alırkende biliyordum aslında turkticaretin "ücretsiz" birşey yapmayacağını... Bunu açık açık kampanya kurallarında da yazıyorlar aslında hepimizin bildiği gibi...

Sormak istediğim, her ne kadar kampanya kurallarında belirtselerde domain uzatması yapılmadan değişiklik yapılamayacağını, ben bunun ne kadar hukuki olduğunu sormak istiyorum... Sonuç olarak Registrant olarak biz gözüküyoruz ve buda demektir ki, ben istersem registran olarak 60 gün geçtikten sonra domain i istediğim başka biryere taşıyabilmeliyim... Yani domain transferine karşı çıkamamaları lazım bence...

ICANN daki kuralların tümünü okumadım. Acaba bu konuda daha bilgili arkadaşlar ne düşünüyor? Turkticaret'in gerçekten hakkı var mı domain uzatılması yapmadan transfere karşı çıkmak gibi?

Ben bunu güzel bir dille anlatarak birkaç defa sordum ama 2-3 gün sonrasında gelen cevaplar her zamanki hazır cevaplardan...

Amacım 3-5 liranın peşinden gitmek değil, sadece hakkımız olup olmadığını öğrenmek ve eğer hakkımızsa Turkticaret'in müşterilerini sömürmesini engellemek istiyorum...

Saygılar