Alıntı
kurumsal boyutta iş yapmak çok sakat bu dönemde.
hele belirsiz bir haline gelen host işiyse bunun muhattabı.
içler acısı.
ama yinede bir yerden başlamak lazım.
Devlet babamız bunun farkında devlete vergi ödemeden yapılan internet üzerindeki satışların alayı yakında bir çözüm getirilerek durdurulacak o zaman satıcılar ya sitelerinde falan hiç bir bilgi bırakmayacaklar yada satmayacaklar güzel cezalar geliyor istanbulda bu iş için özel bir ekip bile var hazır kurulmuş şekilde... İçler acısı bir durum eleman Reseller ile başlıyor “çok satayım da sonra şirket açarız dükkan kurarız mis gibi iş oturduğun yerden para kazanıyorsun” şeklinde mantık ile.. Ama asla unutulmaması gereken bir şey var bu iş her iş gibi çok zor bir iş o kadar sağlama almalısın ki kendini ilerde kafanı duvarlara vurmaman lazım

Ülkemizde yeni yapılacak şeylerde inanın şaşıracaksınız mesela okadar kötü bir durum olacak ki hosting satanlar sitelerinde cep telefonu numaralarını bile yazmaya korkacak ve msn ve benzeri yerlerden paypal ve benzeri şekilde ödeme alabilecekler… Yada yurt dışından yapılacak bu kaçak işler artık… TR de yapılamayacak kesinlikle 2007 de

Kurumsal boyutta iş yapmanın sakat olduğunu söylemişsin bunu neden söyledin bilemiyorum ama 2. cümlende belirsiz bir hale gelen host işi artık şirketler dışında kimseden alınmıyor güven konusu yüzünden… Zaten büyük yada orta ölçekli kuruluşlar fatura istiyorlar her işleri için buna mecburlar giderlerini göstermeleri gerekir…. Onun yanında da bana hemen xxxxx firma ama sunucu aldık host aldık kapattı ve paramızı vermiyor diyeceksiniz…. Her zaman söylemişimdir bilmemnenin markası olarak iş yapanlardan korkun daha öncede yazdım PVC dograma atelyesinin ticari bilgilerini alıpta com.tr alıp ben şirketim lay lay lay diye gezinen çok salak var… Bazılarıda buna benzer internet sektörüne yakın bilgisayar firmalarını falan kullanır ama kimse gidipte bakamazki ticari sözleşmesine orada ne hizmetleri yapabiliyor… çogu firma olarak gezenlerin %60 üzeri böyle anlamsız şirketlerin altından satan yine şahıslar...

İşini süper yapanlar var şirket olmayarak ama hepsi söyler bu ay yapacam diğer ay kuracam ve bu kişilerin çoguda kurdu şirketini oturdu şimdi işleri çok daha ileriye gitti artık güven saçıyor fatura kesiyorlar şunu aklınızdan çıkarın bireysel hosting müşterileri bularak bireysel satış yaparak bir yere varılmaz.. bireysel alıcılar bugün var yarın yok kurumsal şirketler kurumlar ve benzeri yerlere internet hizmetlerinizi verecekseniz fatura kesmelisiniz… Devleti dolandırmakla da alakası yok her şeyin birazda güven meselesi…

Yine bunun üzerine şunu da söylemem lazım bireyler *********** değiler ve *********** olan şirketlerde vardır.. örneklerini forumda yaşadık bir şeyler kapandı bir şeyler açıldı insanlar mağdur oldu vs. Ama bu sektörde bir şeyler yapıp bir yere varmak istiyorsanız şirket olmak zorundasınız..