Güzel bir konu olmuş. Bunu biraz tartışmakta, araştırmakta fayda var.
Ben Subdomainlere deyineceğim ;
Belirttiğiniz gibi subdomainleri çok daha fazla avantajı olan domainlerle karşılaştırmak doğru olmaz. Ben sadece bir web sitesindeki katogorilerin dizin şeklindemi kullanılması yoksa subdomain şeklindemi kullanılması üzerinde duracağım.
Öncelikle ; subdomainlerin ana adresten pr konusunda katkı edinmediğini yazmışsınız. Bu na katılmak istemiyorum bildiğim ve deneyim ettiğim kadarıyla link verilen adres ne olursa olsun domain, subdomain, dizin aynı pr etkisini görüyor.
Bir de ; Çarpraz linklenmeden gelicek ceza direk link değişiminden hayli hayli gelir. Burda blog sitelerini örnek vericem. Bildiğiniz üzere üyeler bu sitelere blog açmak için subdomain alıp aralarında yada başka blog sitelerinin subdomainleriyle bir çok çapraz yada direk link değişimi yapıyorlar. O zaman bu blog sitelerinin karalisteye girmesi gerekmez mi?
Katogorileri dizin mi subdomain mi yapmalıyız?
Misal ; Sağlık üzerine geniş içerikli bir site açmak istedik katagorileri de dizin şeklinde (saglıksitem.com/goz) değil de "Bir Çok portal benzeri sitede olduğu gibi" subdomain yapmak istedik (goz.saglıksitem.com) gibi. 20 subdomain oluşturduk, 400 sayfa içerik ve her sayfada katogriler bölümünden subdomainlere link var.
Katagorilerin bu şekilde subdomain olarak kullanımının dizin olarak kullanılmasından seo açısından daha etkili olacağını düşünüyorum.
Sizler ne dersiniz?....