arkadaşlar 2 adet mysql veritabanlı sitelerimi cpanel olan serverdan plesk olan vps'e taşımam gerekti. dosyaların ve veritabanlarının yedeğini aldım. veritabanlarını yüklerken de dosya boyutu yüzünden bigdump kullandım.
Error at the line 28: ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=6 ;
Query: CREATE TABLE `wp_categories` ( `cat_ID` bigint(20) NOT NULL auto_increment, `cat_name` varchar(55) NOT NULL default '', `category_nicename` varchar(200) NOT NULL default '', `category_description` longtext NOT NULL, `category_parent` bigint(20) NOT NULL default '0', `category_count` bigint(20) NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`cat_ID`), KEY `category_nicename` (`category_nicename`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=6 ;
MySQL: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=6' at line 10
Stopped on error
şeklinde bir hata ile karşılaştım. ben de veritabanındaki bütün
ENGINE=MyISAM olan yeri
TYPE=MyISAM olarak değiştirdim ve
DEFAULT CHARSET=latin1 olan kısımları da sildim.
bu şekilde import yaptığımda hatasız yükleme yaptı. oh tamam hallettim derken bir de baktım tr karakterler yerinde yeller esiyordu.
şimdi bu sorunu nasıl hallederim daha önce karşılaşmış olan vardır mutlaka. acil yardımlarınızı bekliyorum...
bu arada eski host bilgileri;
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.9.0.2
-- Server version: 4.1.21
-- PHP Version: 4.4.2
yeni host bilgileri;
-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.6.3-pl1
-- Server sürümü: 4.0.18
-- PHP Sürümü: 5.0.4