meşur olduk adlı üyeden alıntı:
[URL]
R10noktanet Seo Yarışması diye bir şey duydunuz mu?
Kategori: Belirtilmemiş
r10noktanet seo yarışması'nın ne olduğunu açıkcası ben de düne kadar bilmiyordum. Son günlerde sıkça yaptığım gibi arama motorları ile ilgili olarak Google'ı karıştırırken tesadüfen karşıma çıktı. Birisi blogunda bahsediyordu yarışmadan: "r10noktanet-seo-yarışması'na katılıyorum, başlayalı bayağı oldu ama olsun iddialıyım" gibi bir şeyler. r10noktanet'i hayatımda duymamıştım ama "seo yarışması"nın ne anlama geldiğini anlayabilirdim.
r10noktanet: www.r10.net adlı webmasterlara özel bir siteymiş, seo: SEO yani Türkçe'ye "arama motoru optimizasyonu" olarak çevrilen ve "internetteki siteleri /sayfaları Google gibi arama motorlarının sonuç sayfalarında üst sıralarda çıkabilecek şekle getirme sanatı" anlamına gelen, İngilizce aslı "search engine optimization" olan deyimin kısaltması.
Kısaca ifade etmek gerekirse, yerli webmasterlarımız herhalde bu arama motoru optimizasyonu işinde birbirleriyle çok iddialaşmaya başladılar ve yarışarak kim daha üstün belirlemeye karar verdiler. Başlayalı çok olmuş. Tam anımsamıyorum ama eylülde bir tarih. Tüm katılımcılar, siteleriyle sayfalarıyla ya da bloglarıyla 31 aralık 2006 gece yarısına kadar "r10noktanet seo yarışması" deyiminde Google aramasında 1 numara olmak için yarışıyorlar. 31 Aralık gecesi saatler geceyarısını vurmadan ya da vururken kim www.google.com'da "r10noktanet seo yarışması"nda 1. sırada yer alıyorsa tartışmasız yerli seo'cuların kralı ya da kraliçesi olacak.
Okur okumaz çok heyecanlandım. Ben de son 2-3 haftadır kendi kendime arama motorlarıyla böyle ufak tefek oyunlar oynuyordum. Bu bir oyun değil tabii, herhalde katılımcıların çoğu bu işin bayağı bir profesyonelleri, ama benim için yine de çok keyifli olacak, kısa sürede kendimi bayağı bir ilerlettim, en azından kendimi denemiş olurum.
Söz konusu blogu okuduktan sonra Google'da "r10noktanet seo yarışması" diye bir araştırma yaptım. 2 kasım tarihi itibariyle 87 bin 800 sonuç geliyordu zaten. https://www.r10.net sitesine üye olmak için site sahibi olmak gerekiyor sanırım, ne de olsa webmasterlara yönelik bir site. Benim sitem de yok, özel mail adresim de. Ancak yarışma koşullarında "yarışma, yalnız sitelere değil, parasız hostinglere ve her türlü sayfaya açıktır" deniliyor.
Blogger'dan katılmış ve Google'da "r10noktanet seo yarışması" arama sonuçlarında ilk sıralara kadar çıkmış blogcular da var. Zaten benim iddiam, blogların da arama motoru optimizasyonu işinde, yani arama motorlarında üst sıralara çıkmak konusunda en az siteler kadar, hatta daha da fazla şansı olduğundan yana. Ama kendime ait bir sitem olmadığından benim de webmasterlar arasında yarışmam mümkün olur mu bilmiyorum.
Bu yazıyı yazmakla zaten ben de gayriresmi de olsa yarışmada yerimi almış oldum. Bakalım bu yazı ne kadar süre içinde google'da çıkacak? Kendimi denemek için harika bir fırsat, bu konuyla ilgilenen herkese öneririm.
http://maraze.blogcu.com/1307696/