Merhaba arkadaşlar
Öncelikle geç cevap verdiğim için özür dilerim.
Şimdi gelelim konuya.
Atakan arkadaşımız benden uzun süre önce veritabanını aldı.
Almadan önce bana Türkçe açıklamaları alacağım demişti. Bende sadece Türkçe olanları ayarladım. Daha sonra scriptle beraber
ingilizce açıklamalarıda almak istediğini söyledi. Bende hem scripti , scriptin yanında verdiğim ingilizce db birde Türkçe olan db yi upload ettim.
Daha sonra bir mysql açmasını söyledim fakat o aralar ya çok meşguldü yada okuyamadı mysql gelmedi. Ve sonraki zamanlarda (sık sık görüiemiyorduk)
tekrar scripti kurayım dedim fakat bana ben kendi scriptimi hazırlıyacağım için gerek olmadığını söyledi. Bende tamam dedim kurmadım.
Daha sonraki günlerde db leri ayrı ayrı verdiğim için sorun çıktığını söyledi .
Bende tamam bakayım diyip tekrar hepsinin bir arada olduğu db yi yolladım.
2-3 kere yolladım. Bazı sorunlar vs çıkmıştı.
Ben her geldiğini bunları kabul etmiyorum ben sana düzgün yolladım vs diye birşey söylemedim.
Her geldiğinde elimden geldiğince yardım etmeye sorunu halletmeye çalıştım. Ve tekrar gelse yine yardım ederdim Bundan sonrada yardım hiç kuşkunuz olmanız.
Neyse gelelim diğerlerine.
Alıntı
- 800 açıklaması olmayan oyun yüzlerce aynı oyunun farklı isimlerde ve yanlış açıklamalarla tanımlanması vb.
büyük sorunlar olan + ingilizce ve türkçe aynı db de hiçbir şekilde ayırılmamış açıklamalarla sql dosyası gönderildi.
İlk gelen sql dosyası çalışmıyordu zaten daha sonradan yenisi geldi oda dediğim gibi karışıktı.
2-3 kere gönderdim. Zaten başta söylemiştim. Bazı oyunlarda açıklama yok onun yerine " Bu oyunun açıklaması yok" vs gibi ibareler olduğunu söyledim.
Başta Türkçe - İngilizce ayrı olarak gönderdim ve tablo yapıları farklı olduğundan benden tekrar hepsini bir arada olarak istediğini söyledi ve tekrardan ikisini bir arada olarak gönderdim.
Alıntı
- 3 defa tekrar tekrar upload etmesine rağmen (kalasorde fazla dosya olmasından kaynaklanan sebeblerle) kendi hazırlamış olduğu scriptle bile (onuda satın aldık tabi sorunsuz kuracağız diye ) kurulumunu yapmadan veya yapamadan o şekilde bırakıyor. (forumda kurup teslim edeceğim diye konuşuldu)
Ben bu scripti sadece sana değil forumda yaklaşık 10 arkadaşa sattım. Hepsinede söz verdiğim gibi kurulumu yaptım. Kimsede sorun çıkmadı.
Aynı şekilde sanada söyledim . Bana bir mysql aç db yi import edeyim sonra kullan diye. Fakat kendi scriptini yapacağını söyledin ve mysql vs birşey vermedin.
Alıntı
- Kendisi windows server kullandığı için 1 klasörde 2000 üzeri dosya bulunuyor ve bunu kullanabiliyor fakat ben freebsd kullandığımı (unix) söylememe rağmen herhangi bir uyarlama yapılmadan gönderiliyor. FTP üzerinden işlem yapılamıyor.
Evet ben windows kullanıyorum. Hiç linux veya unix kullanmadım. Ve bunun böyle olduğunu yani 1 klasörde 2000 den fazla dosya olunca sorun çıkaracağını bilmiyordum. Beni bu konuda uyarmadı zaten. Sadece unix kullandığını söyledi.
Ben böyle bir şeyi bilmiyordum.
Sattığım tüm scriptler linux serverlere kuruldu. Şimdiye kadar kimsede böyle bir
sorunla karşılaşmadı.
Alıntı
Benzerleri datımasına rağmen sonuçta direk alıp kullanmak için satın aldığım içerik herhangi bir şekilde kullanılacak gibi değil. En son konuşmamızda kendi makinesindede olmayan spor oyunlarını gönderdi ve 53 spor oyunu var sql dosyasında 126 spor oyunu gözüküyordu kontrol ettik kayıtlar iki defa girilmiş ama hangileri yok vs. bunları sanırım benim kontrol etmemi istiyorki aynı kayıtlar tekrar girilmiş diyerek konuyu noktaladık sonunda.
Benzerleri dağıtıldığı dediği ingilizce olan . Bunu zaten bende dağıttım. Her geldiğinde elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım. En sonunda bazı oyunların eksik olduğunu farkettim ve bunları yükledim. Malesef Türkçe ve
İngilizce db lerde bazı aynı oyunlar bulunuyormuş(aynı dosya ismi). Bende kontrol ettim kendi sitelerimde de o şekildeydi. Daha sonra bunları temizleyeme başladım. Ve bayağı bi temizledim. Bunu tekrar verecektim. Fakat arkadaşı ondan sonra bir daha hiç görmedim. Görsem ayıkladığını bittiğinde tekrar vereceğini söyleyecektim.
Son olarak söylüyorum. Ben Atakan arkadaşa hiç bir zaman kesinlikle sana yardım etmem. Başının çaresine bak vs hiçbir şey yapmam vs demedim.
Her geldiğinde yardım etmeye ve sorunu halletmeye çalıştım. Bundan sonrada yardım ederim. Hiç sorun değil. Ama buraya yazmadan bana gelip tekrar söylese ben zaten ona db yi düzeltmeye çalıştığımı söyleyecektim.
Ve son olarak şunu söylemek istiyorum.
Bu konuya cevap yazan arkadaşların %70 ile alışveriş yaptım. Hiçbirinden şuana kadar sorun çıkmadı. Ve beni tanımıyormuş gibi "Geçmiş olsun" vs gibi mesajlar yazmaları gerçekten çok üzücü