Türkiye için ne yaptım ;
- Her okula gidişimde minimum 50 Ykr gidiş 50 Ykr geliş toplamda 1 lira dolmuş şöförüne para verdim , dolmuş şöförü benzin istasyonuna ödedi bi' kısmını , benzin istasyonu patronu çalıştırdığı işçisine ödedi benden aldığı paranın bi' kısmını , işçi arkadaş markete gitti alışveriş yaptı , mükellef olduğu vergiyi ödedi Devlete , devlet o vergi ile su götürdü benim memleketimin su'yu bile olmayan köyüme , o köy muhtarı halk arasından para topladı memleketinin iyiliği için , toplanan parayı bölge kaymakamlığına götürdü , bölge kaymakamı sosyal yardımlaşma fonuna aktardı , fon ihtiyaç sahibi bi' öğrencinin 1 yıllık masrafını o köyden toplanan para ile karşıladı ve bi' öğrenci daha katıldı aramıza. O öğrenci büyüdü ve dolmuşa bindi tekrar..
Benim , senin , onun , katkıları azımsanmayacak kadar çok..
Görmeyi bilene..
Ben bir yılda 1 öğrencinin okumasına destek olabiliyorsam , bu ülke hakikaten gelişiyordur..
Mantık basit ; Ek , biç.
evet işte bu cevapları bekliyorum ama bu konuyu açmamın sebebleri sadece okula gitmek için parayı verdim ile bitmiyor.Arkasını takip ettin mi hayır ?
Yani olayı sadece benden çıktı ile değil yani bir yardım yaptık xxx yerine bu adam bu yardımı gerçekten yaptımı yada gidip içkiye , sigaraya , kumaramı yatırdı. Bunun arkasıda önemli bizim için..
Örnek yukardaki paranın gittiğine eminmisin..Senin paran sosyal yardımlaşma fonuna gittikten sonra ne kadarı öğrencilere dönüyor. İşte olay burada bizim memurumuz işini yapsa altında arabası , evi olan kişilere bu paraları yardım alıyor diye vermese , bu bizim akrabamız buna para aktaralım , kömür alalım devletin yardım kurumundan demesede bu paralar direkt öğrenciye gitse bende zamanında çok kez gördüm evi olup , arabası olup sosyal yardımlaşmadan yardım alan devletten babası ölmüş ama halen maaşını alan ama ozamanlar küçüktüm bilmiyorum artık akıllandık artık bilinçlendi bu millet..