Örnek biz neden avrupa birliğine ilk başvuruda giremiyoruz yada bize avrupa ülkeleri genelde uzaktan farklı bir göz ile bakıyorlar.

Çünkü biz halen daha bir sosyal yaşatıya ayak uyduramadık.Küçük herzaman ezilen kısımdır mantığı ile yaşıyoruz. Hep parası olan kazanır mantığı var ülkemizde rüşvetler , yardımlar , yalakalıklar , iş bitirme , akraba , arkadaş , abla , teyze

Neden ben bir işim için hastaneye gittiğimde 1 saat sıra bekliyorumda hastanede komşusu olan odam benden sonra gelip sırayı alıp muayene olup evine gidebiliyor. Sence bu Türkiye gelişmiliğimidir. Neden bir turist bir saati 50 euro alırken ben 15 ytl alıyorum. Bumu gelişme. Neden ben taksiye bindiğimde taksici beni yolu bilmediğim için şehir içinde tur attırıyor.

Neden benim bindiğim otobüs firmam yola ehliyetsiz , ruhsatsız, alkollü veya bir tarafı sakat ile yola çıkmak zorundayım. İşte biz halen bunları çözemedik.Biz şuan bu yazımda yazdığım gibi bunları çözer isek kimseye gerek kalmadan bir huzur içinde yaşamaya alışacağız.

Sadece bir günü düşün o günde yaşadığın haksızlık sana yapılan seni enayi yerine konulman gibi neden diye sor.