Oncelikle bunu belirtmek isterim serverinda herhangi bir hata olusursa hicbir sorumluluk almiyorum arkadaslar.
Neyse simdi anlatima geciyorum.
BFD nedir?
BFD serverinizin korumasina katki sagliyacak bir programdir, linux serverlera yuklenebilen bir program.
BFD Kurulumu
Oncelikle serverimiza root olarak giris yapmamiz lazim ve bunu nasil yaptigimizi basta anlatmistim arkadaslar, bu arada bu program APF'le cok iyi calisir
1inci adim:
wget http://www.rfxnetworks.com/downloads/bfd-current.tar.gz
komutunu yazarak bfdnin en son surumunu indiriyoruz, hangi klasore indirdiginiz onemli degil onuda belirtim istedim.
BFD indikten sonra
tar -xvzf bfd-current.tar.gz
komutunu yazarak gzip dosyayi acabilirsiniz.
Ondan sonra bu komutu yaziyoruz
cd bfd-0.7
gordugunuz gibi 0.7 versiyonu icin yazilmistir bu komut, en son surumde guncelleme olduysa sizinki buyuk ihtimalle farkli olacaktir, bu nedenle 'dir' komutunu yazarak hangi klasore gireceginizi bulabilirsiniz
Klasore girdikten sonra, programi servera yuklemek icin bu komutu calistiriyoruz
./install.sh
BFD installed yazisini gordugunuzde bilinki BFD yuklenmistir. yuklendikten sonra configurasyon dosyasini duzenlememiz lazim. Buni pico programiyla kolaylikla yapabiliriz
pico /usr/local/bfd/conf.bfd
konfigurasyon dosyanin icindekilerini baska degerlerle deyistirmemiz lazim.
CTRL + W tusunu basalim ve asagidaki kodu aratin.
ALERT_USR
kodu buldugunuzda '0' olan degeri '1' e deyistirin.
Ondan sonra size rapor gondermesini isterseniz, asagidaki yazilari ayni sekilde uygalamaniz gereki.
CTRL + W basip asagidaki kodu bulmaniz lazim
EMAIL_USR="root"
root yazdigi yerde kendi mailinizi yazin.
CTRL + X e basip ondan sonra Y tusuna basip konfigurasyon dosyasindan cikmis ve dosyayi kayitlamis oluyoruz.
Ondan sonra BFDyi calistirmamiz lazim, calistirmak icin altaki komutu yazmaniz yeterli.
/usr/local/sbin/bfd -s
Bu kadar basit arkadaslar.
Bidaki anlatimda AntiDOS kurulumunu anlatacam, ondan sonra serveriniz daha hizli calismasi icin yapabileceginiz deyisiklikleride anlatacam, my.cnf dosyasina ve httpd.conf dosyasinda olacaktir bu deyisiklikler.
Simdilik bukadar