Search WIPO Cases and WIPO Panel Decisions adresinden WIPO'da açılmış ya da aktif olarak görülen davaları arayabilirsiniz.

Şimdilik fotomac ile başlayan domainler için açılıp sonuçlanmış ya da aktif olan dava yok görünüyor. Ancak bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Büyük ihtimalle yakında fotomac ile başlayan bazı domain davaları göreceğiz.

Bir domain için birisi şikayetçi olduğu durumda dava açabilmesi için WIPO'a 1500 Amerikan Doları yatırması gerekiyor.

Domain sahibi ikna edici cevap vermezse, hiç cevap yollamazsa büyük çoğunlukla davaları şikayet eden kazanıyor. Dava öncesinde kullanılan diğer yöntemde domaini satın almak için email atmak, ya da bize devredin emailleri göndermek. Eğer domain sahibi cevabında domaini satmak için fiyat belirtir ya da bu şekilde niyet gösterirse domaini kaybetmesi neredeyse yüzde yüzdür. Kötü niyete giriyoru.

Marka konusunda www.USTPO.GOV ve OAMI-ONLINE - CTM-ONLINE - Trade mark consultation service - Basic adreslerinden Amerika ve Avrupa için marka kayıt araştırması yapmanızda fayda var. İlgili markalar sizin domain kayıt tarihinizden öncemi yoksa sonramı yurtdışında marka olarak kayıt edilmiş. Genelde Amerika ve Avrupa'da marka kaydına bakılıyor.

Ancak bir çok defa yollanılan şikayet emailinde Türk olmakla da suçlanabilirsiniz Şaka etmiyorum. Türkiye'de yaşamanız için sizin aleyhinize kullanılmak isteniyor.

Milliyet.net olayında ben kendimi "AMELE" olarak ifade ettiğim için suçlanmıştım. Şaka değil