Apocalypse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
anlatmak istediğimi anlamadınız galiba. anlatmak istediğim devlet binlerce webmasteri vergi dairelerinde toplayacağına google ile oturup , sen bu webmasterlere ödediğin paradan 18% ( artık kaçsa) kesip devlete vergi olarak ayıracaksın der. google de bunu gerekli hesaplamalarla halledip vergiyi bizim yerimize devlete öder. hiç bir gelişmiş ülke tek bir kaynaktan ödenen para için kalkıp tüm para kazananları vergi dairesine toplayıp zaman ve para kaybetmek istemez. üstüne üstlük vergi kaçırma olasılığı artacağı için asla yapmaz. devletle benzetmem şöyleydi. devlet memurları maaşı tek kaynaktan alırlar. tıpkı bizim googleden aldığımız gibi. daha kısa bi örnek isterseniz bir fabrikada çalışan işçiler tek tek ssk primini yatırmazlar. bu hem zaman hem para kaybı olur. onların yerine fabrika muhasebesi tüm işçilerden ssk primini kesip maaşları öyle öder. googlede bu şekilde yapıyordur.
AB ye giriyoruz ya Avrupa ülkelerinde bu isin nasil yürüdügünü bir arastirin.
Orda herkes yillik beyanini verir, Google orda da vergi kesmez ödemelerde. Sen gelirini beyan etmezsin bisi olmaz ama bir gün hesabini incelerlerse ki 20 yil bu hakki sakli tutuyorlar vergi kacakciligindan sizi güzel bir hapis ve para cezasi bekliyor. Hapis ve para, paraya cevrilebilen hapis de degil.
Ha paranoya yapalim yapmayalim, yasalar belli. Devlet niye google ile ugrassin ki. Gelir vergisi dilimlere göre degisik oranlarda hesaplanir.
Az kazanan az oranda cok kazanan cok oranda öder. Bu sadece Adsense icin gecerli degil normalde her gelir icin gecerlidir.

Tabi siz bu durumda nasil önlem alirsiniz onu da artik gerekli yerlerden ögrenmek lazim, o konuda bilgi veremem.

Devlet söyle yapsin böyle yapsin diye tartisarak her yerde gecerli olan kurallari da degistirmek zor olacagina göre her koyun kendi bacagindan nasil asiliyorsa herkes ne yapmasi gerektigini kendi bilir.