gokhans19 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya git başımdan.Bana adtech deme.Ne tıkları sayıyor ne parayı zamanında veriyor.3 kuruş parayı vermesi için peşinden it gibi koşup uğraşman lazım.
Arkadaşın dediği gibi adtech yalan olmaya başladı. Eskiden tık başı 0,0375 veriyordu şuanda 0,022 ya kadar düştü. Düşmesinin sebebide müşterisi çok, webmaster niye fazla kazansın mantığı.

Ayrıca bir şey daha ekliyeyim. Google sistemini çok değiştirdi. Geçende bir olaya tanık oldum. Sitemde google reklamlarında genelde 2-3 tane reklam çıkıyor. Tıklama başı tepe banner reklamdan 0,01 alırken köşedeki ufacık banner 0,2+ üzeri kazandırıyor. Ufak olana az tıklama olur diyeceksiniz alakası yok hemen hemen aynı tıklanıyor ve reklamlarda aynı. Bu olayı tam 1 ay inceledim.

Bu olaydan çıkacağınız şey şudur. Bütün reklamlarınıza tek te kanal koyun ve inceleme yapın (Bir reklamı En az 10 gün deneyin ) . Hangi reklam az kazanıyorsa onun boyutunu değiştirin. MEsela 728x90 50 bin gösterim var 100 tık oluyor 0,01$ kazanıyor tık başı. Bunu 468x80 ile deneyin. Bakalım ne kadar kazanacaksınız. Tık oranı elbet düşer ama gelir ona göre 2-3 kat artıyor tabi her zaman olmyor. Bunun için sitenizi incelemeniz lazım hangi reklam boyutu siteniz için uygun sizin bulmanız lazım . Ayrıca mesela banner reklam az kazandırıyor diyipte onun yerine başka bir ads koyarsanız bu gelirinizi etkileyecektir. Çünkü ne kadar çok gösterim olursa o kadar iyi para veriyor google ( Genel anlamda bakarsak. Tek bir gün için bakmak yanlış olur ).