Merhaba. İlk önce tebrik ederim hayvan beslemek özelikle köpek beslemek gerçekten özen ve zaman gerektiren bir iştir.Yıllarca kurt köpeği ve pitbull besledim.Onun zorluğunu zahmetini çok iyi bilirim ama onlara alıştıktan sonraki sevgide herşeye bedeldir.
Arkadaşlar husky kokar demiş ama bütün köpekler kokar.Çünkü köpeklerde ter bezi yoktur.Buda özellikle yoğun olarak patilerinden ve vücudunun belirli yerlerinde koku salgılamasına neden olur.Ama zaman öyle ilerlediki bunların bile bir çözümü var artık mesela parfüm alabilirsin köpek parfümü 10-15 ytl civarı birşey ve 1 ay rahat kullanırsın.Onun harici arkadaşlarında belirttiği gibi köpekleri sıksık yıkayamazsın. Yıkarken normal şampuan kullanmamak gerekir özel şampunları var ama yıkadıktan sonra köpeği sıcak bir ortamda tutup saç kurutma makinasıyla kurutursan sorun yok. Şahsen ben 4 sene boyunca genelde 2 haftada bir köpeğimi yıkıyordum.Bir sorunlada karşılaşmadım.
Aşılarını yaptırman gerek bunlar hem onun hemde sen ve ailen için iyi olucaktır.Mesela kist aşısı tüy dökümlerinde senin ve aileninde bu tüylerden zarar görmemesini sağlar.
Husky çok havlamaz bildiğim kadarıyla ve akıllı oldukları için eğitimi çabuk alır.Bunu veterinerlerede danışırsanız onlarda söyleyeceklerdir.İnsan dostudur ve kavgacı bir yapısı yoktur.
Köpeklerin çoğu apartman yaşamına gelemez. Çünkü hepsinin kanında oyunculuk vardır bu yüzden bol bol gezdirmen gerekir.
Çok zooorrrr ve zahmetli bir iştir ama patisiyle senle oynamaya çalıştığında yada sana baktığında ne zorluk kalır ne başka birşey..
Şimdiden hayırlı olsun.