Bir forum yöneticileriyle ve üyeleriyle bir bütündür. Tüm yükü yöneticilerin üzerine yüklemek yanlış olur. Şunu söyleyebilirsiniz "Yönetici sayısı yetersiz". Ama forumda yönetici yetkileri verilebilecek kişileri seçmek de oldukça zor olacaktır. Bu güveni sağlayabilecek üyeler için zaman gereklidir.
Ciddi firmaların dahil olması kısmına gelince. Tabii ki bir çok ciddi firma şu anda R10 içerisinde kendisini göstermekte. Adtech ve Reklamstore gibi firmalar kullanıcı şikayetlerini gördükleri anda müdahale ediyorlar. Ayrıca datacenter ve hostingler dışında da bir çok firma burada faaliyet göstermekte. Sonuçta buranın asıl amacı webmasterlar arasında dayanışma olmasıyken bu sektör dışındaki bir çok firma da burada alışveriş yapmakta.
Çeteleşme vb.. gibi konularda haklı olduğunuz yerler var. Ama bu konularda asıp kesenler de hemen konuya vakıf olan veya konuyla alakası olmadığı halde davranış ve üsluplarında sorun gören diğer üyeler tarafından uyarılmaktalar. En basitinden yönetime report etmektedirler. Yönetim de sorunu inceleyip gerekli yaptırımları uygulamakta. Kanıt konusunda da mutlaka her zaman "kanıtları göster arkadaşım" diyecek birileri çıkacaktır. Haksız olan kişiler de eninde sonunda yaptıklarının cezasını görmektedirler. Bir çok olayda buna şahit oldum.
Kişilere sıfat kullanma kısmına gelince de benim de bir çok konuda ya bu adam şöyle böyle diye yargıya vardığım şeyler olmuştur. Ama bunları söylemenin yerinin POST atmak olmadığını düşünüyorum. PM ile veya kişinin özel bilgilerine erişerek (Telefon, adres, email vb..) her türlü fikrinizi rahatça belirtebilirsiniz. Ama sorumluluk sahibi olan kişiler olarak konu altında kişisel yargılamalarımızı veya kullanacağımız kelimeleri seçerken çok daha dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde herkes "Ama bak o da bu konuda şuna böyle dedi şöyle dedi" diye her istediğini söylemeye başlarsa burası amacından çıkacaktır. Umarım bana bu konuda hak verirsiniz.
Saygılarımla.