izmirli_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

"İzmir'de küçük depremler büyüğünü engeller diye bir inanış var"

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Uluğ, İzmir'de küçük depremlerin büyük depremleri engellediği yönünde yanlış bir düşünce bulunduğunu, kentin etrafında ve içindeki irili ufaklı diri fayların herhangi bir zamanda deprem üretebileceğini söyledi. Prof. Dr. Uluğ, yaptığı açıklamada, İzmir'deki küçük depremler konusunda halkın yanlış bilgilendirildiğini savundu. ''Küçük depremlerin büyük depremlerin olma süresini uzattığı veya engellediği'' yönündeki düşüncenin yanlış olduğunu ifade eden Uluğ, şunları kaydetti: ''İzmir'de tarih içinde son derece önemli depremler olmuş. Sismolojide bir kural vardır. Eğer bir gün bir yerde bir deprem olursa onun periyodu gelince yine aynı büyüklükte deprem olur. Bu, bundan sonra da olacak anlamına gelir. İstanbul'daki deprem etkinliği bize göre daha fazladır ama İzmir depremsiz, sakin, asude bir kent değildir. İzmir'in etrafında ve içinde 10 kadar irili ufaklı fayımız var. Bu diri faylar herhangi bir gün deprem üretebilir ve bu depremlerin de çok büyük olması gerekmez.''
YENİ ASIR :
Gerçi bu gazete İzmir de yalan asır olarak geçiyor ama Ama profesörün dediğide doğrudur...
yok yok bende böyle biliyorum aslında arkadaş enerji olayı dedi
bende olabilir filan dedim ama küçük küçük geldigi için.sonradan gümletiyo geçen depremler hep böyle oldu nedense.