güncelleme yaparken bir yalnıslık yapmıyasınız mesela google robotu cagırdğınız bir zaman var metalarda belirtilir güncelemelerinize dikkat edin sandbox'a sokmayın sayfalarınızı index sandbox'a girmior belki ama sayfalarınız giriyor buda hit kaybı google'ın dikkat ettiği bana göre güncellemeler adam siteyi güncelliyor 1 ay güncelleme yapmıyor güncelleme günlük belli miktarda yapmıs olsa sorun yok sitede tamamen ama yapılmayınca bu google'ın hosuna gitmiyor ve sayfalarını tek tek sandbox'a sokuyor metalar ne için var biraz mantıklı düşünürseniz google'ı çözmek cok kolay ve denemediğim birsey daha var simdi backlink olayı eskiden örneğin 10 bin pr 2 3 4 5 veya üstü linklere siteni eklediğini düşün birden kasınca ban veya sandbox'a giriyordu orion sistem dediği google'ın bu sistemde böyle bir tehlike yok sanırım denemedim sitelerimden birini deniyicem insallah tutar ki eminim tutucağınına geniş acıklamalarında yurtdısı kaynaklarında okudum bunu anlatmamıs yalnız ifade etmis ip ucu zaten google sana demiyor sunu yap sandbox'a girme diye ip ucları veriyor senin zekana kalmıs gerisi deneme sonrası insallah bunu konu acıcam