Genel Bilgiler
İşin içeriği : Sağlıklı Beslenme
Size tam aradığınız iş fırsatını sunuyoruz;
Böyle iş ilanı olmaz arkadaşım.
İşin içeriği Sağlıklı Beslenme yazmışsın.
İş içeriği ne demek biliyor musun sen?
Sağlıklı Beslenme işin sektörüdür ancak.
İşin içeriği ise sağlıklı beslenme sektöründe ürün satmak veya hizmet vermektir.
Diyetisyen aramadığına göre bir hizmet vermen söz konusu değil demek ürün sattıracaksın.
İş İçeriği sağlıklı beslenme dersen ben çok sağlıklı besleniyorum bana ver derim ben de.
Ciddi çalışılabilecek bir iş ilanında (ister postçu ister CEO aransın) yapılacak işin temel tarifi, çalışma koşulları ve beklentiler dile getirilmelidir.
Sizine beklentiniz kocaman bir SIFIR. Geri zekalılar bile çalışabilir deneyime eğitime falan ihtiyaç yok diyorsunuz
Çalışma koşullarınız kocaman bir SIFIR. Evinden çalış, istediğin saatte çalış hatta ister çalış ister çalışma diyorsunuz.
KUSURA BAKMAYIN AMA demek ki çalışanlarınıza vereceğiniz de kocaman bir sıfırdan öteye gidemez.
Ben merak eden arkadaşlara işinizi tarif de edeyim.
Dünya da 2 türlü para kazanabilirsiniz ya mal satarak ya da hizmet satarak.
Sizinkisi muhtemelen mal satarak yapılan pazarlama zincirlerinden biri.
Yazınız Vertical Market denilen dikey pazarlamacıların jan janlı kımıl kımıl sözlerinden oluşuyor. Yani AMWAY veya AVON tarzı insanlara eş dosta mal sattırmak için kastıran sistemlerden bir farkı olamaz söylediğiniz koşullarda.
Muhtemelen besin takviyesi, anti aging ve detoks ürünlerinden oluşan kutu kutu hapları sattırmak için bir dikey pazarlama ağı kurmaya çalışıyorsunuz aynı herbal life ya da Aloavera misali...
Sonuçta burada iş ilanı vermenin de kurallara bağlanması gerektiğine inanıyorum.
Script satışı bölümündeki gibi belirli temel bilgiler zorunlu olmalı.
Mesela eleman arayan kimse elemandan beklentilerini, çalışma koşullarını, çalışma saatlerini ve vermeyi planladığı ücreti söylemese bile ücretlendirme şeklini (maaşlı, haftalıklı, iş başına, komisyonlu) belirtmeli.
Böylece iş arayanlar doğru işe başvurur. Ayrıca kendine uygun olup olmadığını bilmeden her işe başvurup reddedilen insanların önüne geçilir. Eleman arayan da beklentilerine daha yakın bir hizmete ulaşma şansı yakalar.
saygılar