Öncelikle emekleriniz ve bilgi paylaşımında bulunduğunuz için teşekkür ederim.
Arkadaşlar, Google'nin yeni algoritması diye bir cümlenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Lütfen daha etkili, anlatmak istediğinizi tam olarak ifade edebilen başlıklar ve kesin emin olduğunuz konular hakkında yorum yapınız.
Google'nin Yeni algoritması dediğinizde benim bu cümleden anladığım şu: sistem komple değişti, bugüne kadar öğrendiklerimiz boşa gitti şimdi yeniden google'yi keşfedeceğiz... Bu yargılar burada ki birçok insanı bu işten soğutur, hiçbir şey bilmediği hissiyatı uyandırır ve sonunda pes eder.
Oysa ki google bu şekilde köklü değişiklikler yapmaz. Aşama aşama ve kademe kademe sisteminde hata gördüğü veya eksiklik hissettiği konuları oturup tartıştıktan sonra ilgili birim bu yapı üzerinde oynama yapar. Örnek verecek olursak;
İlgili birimden birisi "arkadaşlar aynı ip aralığında olan siteler birbirine link verdiğinde etkili oluyor bence bu yanlış, bunun etkisini azaltalım" düşünürler eğer doğruysa gerekli yapılandırmayı hazırlarlar. Bazende yni ortaya cıkan fikirlerini hayata geçirip botun yapısında ufacık bir değişiklik yaptıklarında kendilerinin istemleri dısında veya öngöremedikleri bir şekilde tüm sitelerin sıralması değişir. Buda dalgalanmalara sebep olur.
Sözü fazla uzatmayayım, lütfen çevrenizde bu işlere gönül vemiş olan herkesi teşvik ediniz. Bu pazar ne kadar genişlerse hepimiz o kadar fazla kazanırız. Bu nedenle insanlara fayda bilgiler vermekte her zaman yarar vardır.
Google'nin site sıralamalarını belirlemesi konusunda dikkate aldığı tam olarak 200 etken var. Bunlardan kaç tanesini sayabiliriz ?
Konuyla ilgili olarak söylemek istediğim son söz;
Takip edebildiğim kadarı ile Backdoor bu forumda bu işin otoritelerinden birisi. Şuana kadar verdiği demeçlerde eksik yada yanlış bir bilgiye rastlamadım. Ben kendisini otorite olarak kabul ediyorum ve merak eden arkadaşlarında Backdoor'u dikkate almasını tavsiye ediyorum.