Arkadaşlar malesef kiralayamadık

Konu altında bazı arkadaşlarımızın söylediği gibi bir ton şartı var.İlk gittik dedik işte biz aramıştık böyle böyle 2000 € demiştiniz.Adam dedi arayan sizseniz tabiiki size veremeyiz.Arkadaşla birbirimize baktık hani tipimizde bir şey mi var da adam böyle dedi?Adam oturun şöyle dedi.Neyse oturduk.Başladı anlatmaya

Sizin ehliyetiniz kaç yıllık dedi?Benim yeni arkadaşımın var dedim arkadaşım da 3 yıllık dedi.Sen 3 yıllık ehliyetle ferrari mi kullanıcan dedi?Biz tekrar apışıp kaldık.Arkadaş evet dedi.Adam olurmu öyle şey dedi bu araba herhangi bir araba değil ferrari dedi.En az 5 yıl gerekiyormuş bu arada.Artık ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemem ama adam ferrari alacağımızı zannetti herhalde tekrar başladı anlatmaya:''Şimdi sen bu arabayı alacaksın bu arabalar seri arabadır yok hızı hissedeyim falan diyeceksin arabayı çizdin diyelim arabaya ne lazım şimdi?Boya.Boya için eksper nerden geliyor biliyormusunuz?İtalya'dan.''(biz burada oha moduna bağlandık).Devam ediyor''Bunu da geçelim diyelim arabayı çarptınız veya size çarptılar.Bu kapıyı öyle bildiğiniz gibi tamir etmiyorlar.Kapıyı sipariş ediyoruz 40-45 gün sonra geliyor.Peki bu saydıklarımın ortak noktası ne?Bu süreçte ki gelecek olan kapı vs bütün masraflar sana ait''(Burada kalbimin sıkıştığını hissettim zaten

)Bende sigortası falan yokmu dedim.Taahhüt burada arkadaşım sen arabayı kiralamak istersen bunu imzalayacaksın buradada şartlar gözüküyor dedi.Devam ediyor ''Bu araba ferrari çocuklar alması bile bir dert.Bir kişiye ferrari almadan önce ilk olarak maserati öneriyoruz ki hız nedir serilik nedir alışsın diye.maseratiyi belli bir süre kullandıktan sonra eğer ilk ferrarini alacaksan sıfır ferrari alamıyorsun.İlk başta 2. el kullanacaksın ondan sonra sıfır ferrari alabilirsin.Onunda şartları var tabi.Mesela ismin adına suç kontrolleri yapılıyormuş.Bir takım araştırmalardan sonra mesela alkollüyken kaza yaptıysan,ferrariyle 8/8 suçlu durumdaysan gibi bu kişiye ferrari satılabilir tarzı bir yazı geliyor.Sonra da ferrari satılıyor.''dedi.İsterseniz size başka araba verelim dedi.Bizde bunları öğrendiğimiz iyi oldu başka zaman inaşlaah dedik ve çıktık...Anlayacağınız iş sadece kiralamakla olmuyor bir ton para lazım....