Arkadaşlar size natro ya gönderdiğim mesajın bir e bir kobyasını yazıyorum yorum sizin ha bu arada sorumun cevabını bilen varsa lütfen yardımcı olsun...
Selam
fiatkadioglu.com un barındırma hizmetimi zaten turkiyereseller.com dan alırken email hizmetimi ise natro dan almak için 17 Ekim Tarihinde fiatkadioglu.com için email 23696 nolu müşteri hesabımı kullanarak email hosting hesabı satın aldım. Sitenizin destek bölümünde aynen şu ifade kullanılıyor.. "Alan adınızı aldığınız firma üzerinden Alan adınızın dns kayıtlarından MX kaydınızın karşılığında bulunan ip adresi olarak 85.159.66.12 ip adresine yönlendiriniz. Yönlendirme işlemi tamamlandığında Natrohost üzerinden almış olduğunuz e-posta hosting paketiniz aktif olacaktir."
"Alan adınızı aldığınız firma üzerinden " diyor alan adımı natrodan aldım. O yüzden natro kontrol panelinden bu işlemi yapabilmek için uğraştım. Natroya telefon açtım Alan adınızı aldığınız değil barındırma hizmetinizi aldığınız firma üzerinden yapacaksın dedi. Bende Barındırma hizmeti aldığınız firmanın Cpaneline mx yönlendirilecek yere 85.159.66.12 yazdım.
Olmadığını günler sonra anladık. Size bunları telefonla uzun uzun anlattım üzerine ticket açtım vermiş olduğunuz cevap:"Alan adınızın nameserverları ns1.turkiyereseller.com ns2.turkiyereseller.com şeklinde görülmektedir.Namserverlarınızı natroya yönlendirir iseniz bizden almış olduğunuz mail hizmetini kullanabilirsiniz.
Şu anda farklı bir firma üzerinden mail hizmetinizi kullanmaktasınız." şeklindeydi. Bunu istememe rağmen kabul ettim çünkü mx değilde dns leri natroya yönlendirince .turkiyereseller.com üzerinde barınan web sitesi çalışmayacaktı. Defalarca telefon ve email ile görüşmemize rahmen 17 ekimden bu yana bir mx olayını çözemedik.85.159.66.12 yazınca olmuyor You must enter a FQDN (Fully Qualified Domain Name) as the MX destination. diyor. Bende natrodan turkiyereseller.com daki hesabımı yakarak natrodan barındırma hizmeti alayım bari dedim. Bu seferde bu alan adına hosting hizmeti alamayacağımı söyledi sistem. Tekrar telefon açtım Talih Beyle görüştüm email hosting hesabımı yakıp normal hesap almamı önerdi ve ücret iadesi olamayacağını söyledi. 1 Aydır sitem çalışmıyor zaten bu işe acil bir çözüm bulun lütfen. 85.159.66.12 yerine ne yazacağımı söyleyin başka birşey istemiyorum. Şaka gibi herşey....... Lütfen rica ediyorum...
Köksal GENÇ
Sorunun çözümü çoook basit, bunu her iki firmanın da sana söylemesi lazımdı.
turkiyereseller.com'a domainin dns kayıtlarında mail.fiatkadioglu.com şeklindeki kayıtında kendi IPleri yazıyordur, onu natronun verdiği 85.159.66.12 IPsi ile değiştirsinler. Sonrada sen mxlerini mail.fiatkadioglu.com yap.
MX kısmına IP yazamazsın, mail.fiatkadioglu.com veya mailsunucu.fiatkadioglu.com gibi isim olmalıdır.