Merhaba arkadaslar,
Hosting aramasi yaparken buldugum bir siteyi sizinle paylasmak istiyorum.
Webhosting und Webspace - hostsuche Provider-Vergleich
Site gercekten cok kapsamli ve oldukca interaktif bir yapisi var. Tek eksigi Almanca olmasi. Almanca bilmeyen arkadaslar icin elimden geldigince terimleri aciklamaya calistim. Firmalarin cogunda Ingilizce bilen bir eleman bulundugu icin iletisim konusunda pek sikinti cekeceginizi sanmiyorum.
Anasayfadaki Einfacher gehts nicht ... yazsinin altindaki fonksiyonu ben cok begendim. Bütcenizi yaziyorsunuz, ne istediginizi seciyorsunuz, o da sizin bütcenize uyan teklifleri gösteriyor. Burada "Betrag" kismina ödeyebileceginiz miktari giriyorsunuz.
Soldaki menüde "Suchen in" arama bölümü. Burada dedizierte dedicated demek. Onun disinda sanirim hepsi ayni.
Arama yaparken serverin bulunmasini istediginiz ülkeyi secebiliyorsunuz. Almanya, Avusturya, Amerika, Hollanda, İsvicre secenekleri var. Bunlarin disinda istiyorsaniz Server in anderen Ländern bölümüne tikliyoruz.
Sitede cok karsilasacaginizi düsündügüm terimler:
Angebot : Teklif
Mit : Ile
Örnegin Angebote mit DNS : DNSli Teklifler
Vorinstalliert : Önceden kurulmus
Speicherplatz: Size verilen alan
Traffic inkl.: Bandwidth limitiniz
enthalten : icermek
Vertragsdaten : Anlasma detaylari
Mindestlaufzeit: Bu önemli. Minimum anlasma süresi demek. Monat ay, Jahr yil demek. Bazilari halbjahr ya da vierteljahr yazabiliyor. Halb yarim, viertel ceyrek demek. Yani 6 ay ve 3 ay.
Abrechnung: Bu üsttekinden de önemli. Faturanin nasil kesilecegi kismi. Jährlich yaziyorsa eger 1 yillik ücreti pesin aliyorlar demektir.
Kündigungsfrist : Kontrat iptali süresi. Genelde monatlich yani aylik olur bu.
Kosten : Ücretler
Kosten pro Monat: Aylik ücret
Einmalige Kosten: Kurulum ücreti
Traffic, je GB: Trafik asiminda GB basina kesilen ücret.
Kundenbewertungen : Müsteri yorumlari.
Bewertung Positiv : Pozitif yorumlar
Bewertung Negativ : Negatif yorumlar
Platzierung : Hosting sirketinin site icinde siralamadaki yeri
Sitede yeralan firmalarin bazilarinda Premium-Provider yazar. Bu o firmanin en az 1 yildir vergilerini veren, tüm isleri yasal olan, sitede belirlenen standartlari saglayan (standartlar listesi cok uzun, hepsini cevirmem cok uzun sürecegi icin girmedim hic) kisaca her firmanin kolay kolay beceremeyecegi bir olay.
Geprüfte Provider ise Premium'un biraz daha düsük versiyonu. Burada da sagdan soldan para tirtiklamacalar falan olmayan, lisansli, kayitli, yeri yurdu belli sirketler yer alir.
Eger tercüme konusunda baska ihtiyaciniz olursa da seve seve yardimci olurum.