Kesinlikle katılmıyorum yazdıklarına çünkü şöyle asgari ücret sadece bir gösterge değil, Ankara örneğini veriyorsun ben sana Ankarada asgari ücretle çalışan binlerce insa söyleyebilirim buna da gerek yok Ssk ya telefon açarsan sana kaç kişinin çalıştığını direk olarak söylerler, Diyelim ki dediğin doğru adam yattı okumadı kendini geliştirmedi ve bunu sana göre haketti. Peki iç anadolu bölgesinde ki Endüstri Mühendisi arkadaşlarımın 600ytl ye işi zor bulup çalıştıklarına ne diyeceksin. Üstelik ingilizce eğitimi veren bir bölümden yabancı dil de bilerek mezun olmus bir arkadaşın 600ytl e işi zor bulup çalışmak zorunda kalmasına ne diyeceksin!
En yakın örnek, askere gitmeden önce yeterli seviyede bir maaşla çalışmaktaydım. Ancak askerden geldikten sonra ikamet değiştirmek zorunda kaldığım için Antalya ya yerleştim, Endüstri Mühendisi olarak bir ilana başvurdum firma yetkilileri beni çağırdılar.. Gittim görüştüm.
Bir çok alanda kendimi çok iyi geliştridiğime inanıyorum
iki adet yabancı dilim var.
iki yıllık yöneticilik düzeyinde iş tecrübem var
Askerliğimi tamamladım.

Evet gelelim özete firmanın bana yaptığı teklifi duymak belki gerçeklerle yüzleşmeni sağlayacaktır.. Rakam 800 ytl idi...
Tabiki ben güldüm iyi çalışmalar diledim ve çıktım...

Umarım Reel durumu anlayabilmişsindir...

Sana burada yüzlerce canlı yaşanmış örnek sıralayabilirim. Halimiz acınacak durumda bakalım hükümetimiz bunu ne zaman kavrayabilecek.?
Nasıl bir doktorum bir bir öğretmenin bir polisin alması gereken minimum ücret belli ise ve sen mühendislerine iş sahası oluşturamadığın devlette istihdam edemediğin mühendislerine özel sahada iş bulmalarını söylüyorsan o zaman bir yasa çıkaracaksın ve diyeceksin ki ;
Özel işletmeler bir mühendisin alması gereken asgari ücret .... bu kadardır. Bu rakamdan daha azını teklif edemez veya çalıştıramazsın.....