Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Bu konu uzar gider herkes istediğini düşünür..
Ama istanbulda ankarada bana 400 ytl ile calısıyorum diyen goster..Asgari ücret sadece bir en alt limittir.Bunuda zaten küçük memleketlerde bulabilirsin..Örneğin artvin demişsin..Küçüktür. 3 oda eve verirsen 150 - 200 lira kira babalar gibi oturusun.. Hadi istanbulda , ankarada bulda göreyim..
Birtanede istanbuldan bir adam çıkıpta şu aylık paralarını söylesin ben bilmiyorum çalışmıyorum söylemeyeceğim.. Sadece istanbulu ankaraya gezmeye gittiğimde adamlar eleman arıyor. 1000 ytl + sigorta + yemek + tasıt servis. bu adam ovarlokcu , terzi ütücü vs .. Bu fiyata adam bulamıyor reklam veriyor adam bulmak için para harcıyor yani düşün.. İşsizlik varya adam bulmak için gazeteye ilan verecez..
Ben sana ozaman söyle söyleyeyim.Bu asgari ücretler her zaman böyledir.Yani her zaman azdır.Bu ben kendimi bildim bileli ortalama 15 senedir böyle eskidende öyledir.
Asgari ücret alanların hepsine bak bakalım sigara içiyor mu? insanlar farklıdır.1 kişi 500 ytl ile geçinebilir.1 kişi vardır 5 bin ytl ile geçinemez.O senin çalışmana bağlıdır.Ben çalışmazsam 500 alırım çalışırsam 5 bin. Sen okuma , yazma , meslek edinme git bakkalda çıraklık yap , sanayide çıraklık yap sonra ben asgari ücret alıyorum de tabiki bunu sen istemişsin zaten bakın yanlı anlamayın onlarda meslek ama bir çırağın aldıgı ile bir ustanın aldığı maaş bir değildir.
Bir fabrikada çalışan kapı görevlisi 500 ytl alırken. Fabrika içindeki çaycıda 500 ytl alır. Fabrikada tamir yapan yada montaj yapan işçi 700 alırken onların şefi 900 alır. Onların muhasebecisi 500 ytl alırken. Onların muduru 3000 ytl alır.Bu iş böyledir.Arz ve talep ne kadar önemli iş ve çalışma yaparsan o kadar hak edersin..
Hiç bir müdürün yorulması ile çaycının yorulması bir midir? Bir dershanede öğretmenlik yapan öğretmen 2bin ytl maaş alırken. başka dershanedeki öğretmen 500 ytl alıyorsa ben bu iki öğretmeni nasıl bir tutabilirim. Sonrada sorumlu devlet olabilir. Adamın ismi bile para kazandırırken bana .
Sen istanbulda 1000 ytl çalış.Sonra git taksime yakın bir yerde oturmaya çalış.Bu akla mantığa sığan birşeymidir.Paran ne kadarsa o kadar ile geçinmesini bilecek şükretmesini bileceksin. İş çalışmadan geçer. Bir öğretmen hafta içi devlet okulunda 800 ytl maaş alırken hafta sonu özel ders vererek yada dershanede ders vererek ek 1000 ytl kazanabiliyorsa diğer öğretmen sadece devlet okulunda 800 ytl alıp sonra 5 oda evde oturmak isteyip 600 ytl kira vermeyi üstüne sigara vs sonra birde ek i yapmayıp halen geçinilmiyor diyorsa o onu hakediyordur kimse kusura bakmasın..
Ek iş yapmana bile gerek yok sadece tasarruf et.Tasarruf etmek diye bir kavram var bunu bilmek lazım..