Tias adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Burası Türkiye!
Herşeye bu mantıkla yaklaşıyoruz, bu mantıkla devam edersek, bizden ne köy olur ne kasaba...

Spor haberleri ve yorumları denince %98.99 futbol konuşuluyor, basketbol az birşey voleybol dışında, halkımızın %90'nı kurallarını geçin adını bile bilmiyor bir çok sporun. İlk ve orta eğitimde dersin adını değiştirelim bence "Beden Eğitimi" yerine "Futbol Eğitimi" diyelim. Kendi şehrimden örnek vereyim Hentbol'da 3 tane takım var bunlar 1. Ligde oynuyor ve her sene bir tanesi mutlaka avrupaya gidiyor. Tamam salon genelde %50-%60 dolu ama ne bir reklam ne bir duyuru var maçlarla ilgili şehirde. Ben kendim de örnek vereyim, sakatlanana kadar 4 yaşından 10 yaşına kadar klüpte yüzcülük yaptım. 10 yaşından 18 yaşına kluplerde basketbol oynadım, bizim maçları basketbolda 5 kişi geçmezdi izleyen kişi sayısı (Lise maçları hariç onlar çakılı olurdu).

İşin özeti spor = futbol mantığı ile biz daha çoook olimpiyat konuşuruz 3-5 madalya ile döndük diye. Diğer ülkelerde de futbol 1. spor olabilir ama diğer sporlarda da büyük ilgi var. Bir çoğumuzun adını duymadığı sporu 20.000 kişilik salonda oynanıyor, %80'den fazla doluluk var.