tşkler arkadaşlar session u hala çözemedim ama sayfalama olayında bütün işlemleri 1 dosya ile yaptığım için gözden kaçırdığım bir yer olmuş o nedende çalışmamış session olayına gelince bu olaydan çoğu kişinin başı yanmış forumlarda gördüğüm kadarıyla hatta birisi 3 aylık emeğini bile silmiş... Ben register_globals açmak istemiyorum ama Dr.iq bu verdiğin kodlarda olmadı malesef
<?php
session_start();
$_SESSION['login'] = 'login';
$_SESSION['pass'] = 'pass';
// bu şekilde kullanmak varken neden session_register() ?
?>
Üye girişi olmadan giriş yapılamıyacak sayfada ;
<?php
$uye_kadi = $HTTP_SESSION_VARS["login"];
$uye_sifre = $HTTP_SESSION_VARS["pass"];
?>
$HTTP_SESSION_VARS yerine $_SESSION kullanın dediler onuda denedim oda sonuç vermedi konuyu hala araştırmaktayım..
Dr.iq ve
navruzm yardımlarınız için teşekkür ederim
benim anlattıklarımı anlamamışsınız ki
bu şekilde atama yaptığınız zaman
mesela şunu yazın echo $_SESSION['login']; ekrana login yazacaktır. Çünkü siz $_SESSION['login'] super global'ine login değerini atamışsınız..
Eğer buraya form'dan gelen bir değer atamak istiyorsanız
$_SESSION['login'] = $_POST['form_degeri'];
olarak atamanız gerekiyor ve kullanırken $_SESSION['login'] olarak kullanmanız gerekiyor $_SESSION['login'] super global'inin değeri form'dan gelen veridir.
Bence siz biraz Superglobal'leri ve session kavramını araştırın/öğrenmeye çalışın
Not : $HTTP_SESSION_VARS bu eski kullanım şeklidir bunun yerine yeni kısa kullanımı $_SESSION 'dir , diğer superglobal'ler için aynı kısa ismi geçerlidir.