Şu b*ktan sözde spor dalı için, insanlar tam bir pisliğe dönüşebiliyor.
Bu yorumlarımı kimse için söylemiyorum, üzerinden günler geçen bir maç için hala konuşup tartışılması ve holiganlık derecesinde işi cıvıtan arkadaşlar için söylüyorum.

300 bilmem kaçıncı maç olmuş, neredeyse 400 olacak. Üst üste 100 yıl bir takım hiç kaybetmese, senin eline ne geçecek?

Futbolcular'ın sülalesine sövüp ego tatmin eden, sözde taraftarım diyen ve saçma bir sistemin kurbanı olmaktan başka eline ne geçecek?

Sen adamın sülalesine bile sövsen, adam senin 7 sülalenin göremeyeceği parayı 1 maçta kazanıyor neredeyse.

Kulüpler, ürünlerini satarak kazanç sağlayacak. Başkanlar, yöneticiler bu olaylardan ceplerini dolduracak.

Şu futbol endüstrisinden kazanılan rakamlara bir bakın, hakemler, federasyon yetkilileri, devlet neler neler kazanıyor millet.

Bizler burada ne yapıyoruz? Salak salak birbirimize repleşmece yapıp duruyoruz. Yok şöyle geçirdi yok böyle attı falan fistan.

Maçı kız arkadaşımla beraber izledim, o fenerbahçeli ben galatasaraylı. İlk yarıyı fenerbahçelilerin arasında izledim. O kadar çirkin şeyler duydum ki dayanamayıp kalktık. 2. yarıyı da galatasaraylılarla izledik. Onlarda diğerlerinden farklı değil.

Şimdi siz söylemeden ben söyleyim, neden kız arkadaşınla gittin diye. Neden gitmeyeyim? İnsalar sevdikleri kişilerle vakit geçiremedikten sonra ne faydası var bana?

Avrupa liglerini örnek alıyoruz hani, avrupa taraftarını neden örnek almıyoruz?

Onlar çocukları ile maçlara gidebiliyorlar. Beraber maç izleyebiliyorlar farklı yerlerde. Türkiye'de rahat rahat maç izlenebilecek bildiğiniz 1-2 farklı yer varmı? Aile lokalleri bile serseri dolmuşken..

Neyse gelgelelim, maçı 75'den sonra izlemedim, izleyemedim. Sebebi skor değil, iğrenç taraftarlar. 2 taraftar topluluğuda Üniversiteli gençler. Kampüs içinde bu yerler, yaklaşık 500-600 kişi arasında değişiyorlar.

Bu insanlar, bundan 15-20 yıl sonra bu ülkeyi yönetecek kişiler. Diyebilirsiniz çok abarttın, bunlar anlık zevkler, anlık olaylar diye. Bence değil. İnsan 7 sinde ne ise, 70 inde de odur diye bir söz var, bunların bu derece, "hastalık" haline gelmiş fanatizmi geçmiş bir huyları var artık.

Neden bir cimbomlu ya da fenerli iç içe oturup maç izleyemiyor?

Yıllardır bu takımlar maç yapıyor, fakat sömürülen bizler oluyoruz. Maç izlemek için bile sizlerin cebinden gidiyor, gel maçı izle diye sana kulüpler para mı ödüyor? Maçı izliyorsun bir taraf kazanıyor sonra ne oluyor? 50 yıl boyunca yine maç oluyor, sen yokken de bunlar maç yapıyordu, daha sonra da yapacak.

Bu yüzden, Futbol konusunda sağduyulu olmakta fayda var. Kimsenin kimseyi kırmasına lüzum yok. Futboldan tiksindim, iğrendim. Bundan sonra derbi maçlarına gitmeyeceğim. Özetleri izlesem yetiyor sessiz sedasız. Futbol bizlere göre değil..

Umarım az çok anlatabilmişimdir demek istediklerimi, bunları kimseyi hedef alarak söylemiyorum. Eğer aynı şeyleri diğer arkadaşlar yapsa onlar içinde söylerdim. Nereye gideceğini bilmediğiniz sözler, yorumlar yapmayın çünkü değmez. Futbol rekabettir, spordur, arkadaşlığınızı bozmanıza gerçekten değmez. Bu yüzden biraz daha dikkat.