Yerel Seçimin yaklaşmasını fırsat bilen bazı mecralar meslek etiğini bir kenara bırakıp ellerindeki gücü kendi çıkarları için kullanmaya çalışıyorlar.

Bilindiği gibi yerel seçimler gün geçtikçe yaklaşıyor. Partiler belediye başkanı adaylarını belirlemeye çalışıyorlar. Bir yandan da aday olması muhtemel aday adayları kendi propagandalarını şimdiden yapmaya başladılar.

Bunu fırsat bilen bazı mecralar meslek etiğini bir kenara bırakıp ellerindeki gücü kendi çıkarları için kullanmaya çalışıyorlar. Aldığımız duyumlara göre “Haber’in doğru adresi” olduğunu iddia eden bir haber sitesi yerel seçimlerde adaylık için yarışacak isimleri arayıp, “Bana reklam verin ben de sizi destekliyeyim, reklam vermezseniz adaylığınıza engel olacak haberler yaparım” şeklinde tehditvari konuşmalar içerisine giriyor.

Biz Yerelsecim09.com ekibi olarak bu etik dışı davranışı şiddetle kınıyor ve konu ile ilgili Yeniçağ Gazetesi yazarı Sebahattin Önkibar’ın yazısını aynen yayınlıyoruz:

“Müstahdem, başkanlar ve adayların peşinde!
Müstahdemlik yaparken yıllar önce birilerinin aklıyla internet sitesini kuran malum şahıs duyumlarıma göre bu aralar belediye başkan aday adaylarını kovalıyormuş. Dahası mevcut başkanları da adaylık bağlamında destek ve köstek için korkutuyormuş.. Dün bize intikal ettirilenlere göre müstahdem; “Benim sitem şu kadar okunuyor. Bize destek ol, biz de sana destek olalım. Yoksa sana muhalefet edip adaylığını engelleriz” diyormuş... Keza müstahdem aynı şekilde adı ilçe belediyesine aday adayı olarak geçen isimleri tek tek arayıp belli çıkarlar karşılığında destek vaadinde bulunuyormuş. Bu konuda bana yapılan üç ayrı ihbar var. Bunların doğruluğunu araştırıyorum.. Bu vesile ile bu müstahdemi çok ama çok yakından takibe aldığımı duyuruyorum. Adaylık süreci resmileşinceye kadar müstahdemin sitesinde yapılacak karalamalarla, pohpohlamaları takip edip iz süreceğim ve yapılacak yanlışlara set olacağım... İnternet medyasını bu tiplerden kurtarmamız gerekiyor.”

Kaynak: Yerelsecim09