Arkadaşım istediğiniz kadar -rep basın. Alın hepsi sizin olsun. Umrumda değilki!
*Cemevi yasal statüye alınsın ne demek ya?
Cemevi, Alevilerin ibadethanesidir.
*İslamiyet'in tek ibadethanesi cami değil mi?
Hz. Ali ( S.a.v ), camii'de hançerlenerek öldürüldüğünden Aleviler camii'ye gitmezler.
*Alevilik sanki farklı bir dinmiş gibi...
Alevilik farklı bir din değil. Farklı bir mezhep. Ne farklar var.
Örneğin Alevilikte'de oruç tutulur. Fakat, yoldan her geçene oruçmusun diye sormayız. Yemeğini yiyene neden yiyorsun demeyiz. Akşama kadar uykuya oruçta tutturmayız. Oruç inanç işidir. Bir olay olduğunda herşeyi yapıp sonra Allah'ım beni affet diyip ibadet etmeyiz. Bir kişinin kalbini kırdıysak önce kalbini kazanmasını bilmeliyiz. Önce insan. Daha pek çok neden var.
*Din kültürü derslerinde Alevilik mi kötüleniyor ya da Hz. Ali mi kötüleniyor?
Din kültürü dersleriyle doğrusunu söyliyim hiç alakam olmadı. Din dersi öğretmeni ödev olarak dua vermişti. Arapçasına dilim dönmüyor diye Türkçe karşılığını ezberleyip gitmiştim. Bana sıra geldiğinde okumaya başladığımda senden meailinimi istedim. Bırak okumayı demişti. Bir sonraki dersime arapçasını ezberleyip gel demişti. Anlamadığım birşeyi ezberlemeye gerek dahi duymadım. O günden sonra din derslerine girmedim. Lisede zaten arkadaşlar yerime okuyorlardı.
*Ya da diğer bütün dinleri mi kötülüyorlar?
Cevabı üstte.
O kadar okul okuduk, kitaplarda o mezhep bu mezhep diye ayrım mı yapılıyor?
Bende birşey sormak istiyorum. Ayrıntılı cevap istiyorum soruma. Ne okudun? Ne öğrettiler.
Bırakın arkadaşlar bu işleri, güneş balçıkla sıvanmaz...
Son noktayı koymuş uzatmaya gerek yok... Kimse kimsenin dinini mezhep ini sorgulayamaz bu kimsenin haddine değil.