demişsin de neden ben alevi bir kızı sevip evlenmek istediğimde ailesi karşı çıkıyor ?
Benim Babam Alevi ve Kürt, Annem Sünni ve Türk.
tamam işte başka bir din..
islam değil bu..
yani aleviler ibadethane istiyor..
nasılki müslümanlar cami istiyorsa alevilerde cem evi isteye bilir..
İlk soruyu soranın sorularını Ron tekrarladığı için cevapladım. Orda da yazdığım gibi. Hz. Ali ( S.a.v ) , Camii'de hançerlenerek öldürüldüğünden Aleviler camii'de ibadet etmez Cem Evlerinde ibadet ederler. Alevi , Sünni , Şii , bunların hepsi mezheptir.
Alevilik nedir kitabı nedir neye inanırlar.
Oruç tutarlarmı namaz kılanları yobaz olarakmı görürler gusul nedir bilirlermi..
İnandıkları Hz.Ali gibi yaşıyorlarmı? evetse bende aleviyim?
tanıdığım bütün aleviler her gece sünger gibi alkolü çeken karı kız din yok inanç yok ibadet yok cenabet gezen dindar kişileride yobaz olarak gören insanlar...
Biri beni aydınlatsın gözlemim bu gerçeği nasıl arkadaşlar...
Alevilik tanımını yaptık yukarıda. Kitabı Kuran'ı Kerim.
Oruç tutar; fakat, uykuya tutturmazlar. Namaz kılan pek çok arkadaşım var. Türbanlı kapalı arkadaşlarımda var. Ne düşündüğünü bildiği sürece ve insan olduktan sonra herkezin görüşüne saygım vardır.
Nasıl biri olduğumu anlatmıcam gerek yok. Sen Hz. Muhammed ( S.a.v ) gibi yaşıyormusun? Bunu yanıtla sonra ben yanıtlarım.
Bütün aleviler alkol içmez sünger gibi. Alkol kullananlarda bir kere genelleme yapılmaz. Alkolü herkez içebilir. Bende içiyorum. Fakat her gece içmiyorum. Sonuçta para veriyoruz bu merete. Diğer yazdıklarını anca birbirinizin kafasını yıkamak için söylüyorsunuz kendiniz dahi ne dediğinizi bilmiyorsunuz. Öncelikle düşünün sonra yazın.