Virüslü disketler olayını pek çoğunuz biliyorsunuzdur. Yine dergilerden birinde şöyle bir mesaj vardı. "Disketin kenarında bir delik var. Virüs oradan mı giriyor acaba." Başka bir yerde şöyle bir mesaj vardı. "Disketteki virüs bize bulaşır mı.", Bir başkası disketlerini virüslerden korumak için poşetleyip kolonyayla siliyor.
Yeni bilgisayar kullanicilarindan biri, bilgisayar aldigi sirketin ucretsiz danisma hattini arayip soyle bir soru sorar:
-Benim bilgisayarimin bardakligi kirildi da ne yapabilirim?
Karsidaki gorevli:
-Efendim bizim bilgisayarlarimizin orjinalinde bardak altligi falan yok. Belki aldiginiz araci kurumun promosyonudur.
-Ama bilgisayar kasasina bitisikti...
-Allah Allah, bi tarif edermisiniz.
-Bilemiyom ama uzerinde "24x" yaziyordu.
Bir arkadaşımdan dinlemiştim. Bilgisayara yeni başlamış birisine telefonla yardımcı olunmaktadır.
Teknik servis elemanı :
- Şimdi bütün pencereleri kapatın.
Müşteri:
- Biraz bekleyin lütfen.
Biraz bekledikten sonra müşteri tekrar telefon başına gelir.
- Evin bütün pencerelerini kapattım. Ancak pencerelerle bilgisayarın ne alakası var anlayamadım.
Vee.. En Güzeli En Sondaki 
Sirketin Bilgiislem departmanindan gelen son derece alimli genç kiz,yeni ise baslamis olan genç adamin bilgisayarini kurmasina yardim ediyordu.Kurulum tamamlandiktan sonra kendini begenmis tavirli gence döndü ve bir password seçmesini istedi. Zaten taciz için firsat kollamakta olan genç hemen cevabi yapistirdi:
-P.enis
Hafifçe bozulan kiz, genç adamdan password'ünü kendisinin girmesini istedi ve bilgisayarin verdigi cevabi okuyarak kahkalara boguldu.
-"Password rejected, not long enough"
( sifre reddedildi , yeterli uzunlukta degil )
rep verilmez hakedilir