Off sıktı artık bu konular.

Eren Talu bugün basında çıkan „Aslantepe'de inşaatın durdu“ konulu haberlere Abu Dabi'den www.aslantepe.biz aracılığıyla yanıt verdi. Öncelikle böyle bir haberin çıkmasına neden oldukları için tüm Galatasaray camiasından özür dilediklerini belirten Eren Talu açıklamalarına devam etti.
İnşaatın durmasının sözkonusu olmadığını dile getiren Talu, „olayı, alt taşerona bağlı bir grup işçinin gereken ödemelerin gecikmesini ve kamp alanındaki şartları beğenmediklerini ileri sürerek çalışmayı bırakması ve çalışmak isteyen işçilerin çalışmalarını engellemeleri şeklinde özetleyebiliriz“ dedi.
Taşeron firmaya ödemeler yapmaları için avans verdiklerini ve böylece sorunun halledildiğini söyleyen Talu, yaklaşık olarak 3 saatlik bir duraklama sonrası çalışmaların normal seyrinde devam ettiğini belirtti ve işçilerin bu konuyu yetkililerle konuşup çözmek yerine basına yansıtmalarını doğru bulmadığını da sözlerine ekledi. Bundan sonra Taşeron fırmaların işçileriyle de bizzat ilgileneceklerini belirten Talu, bu tür sorunlar bir daha yaşanmayacak dedi.
Bugüne kadar yapılan harcamalara da değinen Eren Talu, inşaat için şu ana kadar 44 milyon dolar harcandığını, bunun yanında TOKİ'ye 11 milyon dolar nakit ödeme yaptıklarını ve ihale sonrası da 15 milyon dolarlık teminat mektubu yatırdıklarını, bunun da finansal bir sorun olmadığının bir ispatı olduğunu dile getirdi.
Şu an Abu Dabi'de bulunan Eren Talu Yabancı ortaklarıyla Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapacakları projeyi görüştüklerini ve 14 gün sonra yapacakları basın toplantısıyla tanıtacaklarını belirtti. Projenin sembol bir proje olacağını ve 250 milyon dolarlık bir yatırım gerektirdiğini belirten Eren Talu tüm projenin maliyetinin 700 milyon dolar olacağını ve finansal bir sorun olmadığını kaydetti.


http://www.aslantepe.biz/modules.php...article&sid=64

Her seferinde bazılarının hevesi kursağında kalıyor