Kanal D nin yayınlamakta oldugu bir diziye ait sitem var. Dizi kendi memleketimde çekildiği için diğer dizi siteleri gibi basit bir site değil. Emek harcadığım bir site. Dizinin cast sorumlusu ve produktoru ile birebir ilişki içindeyim. Dizinin kamera arkadası resimleri bizzat produktor tarafından bana teslim ediliyor ve ben sitede yayınlıyorum. Diziye oyuncu lazım oldugu zaman cast sorumlusu beni arıyor ve ben gerek sitede gerekse de üniversitede diziye figuran buluyorum. Yani kısacası işbirliği içinde işi yürütüyoruz. Bu işbirliğinden bende memnunum dizi ekibi de, oyuncuları da... Başrol oyuncuları bile sitemize üye ve sohbet ediyor üyelerimizle. Tüm bunlara rağmen kanal d avukatından bana günlerdir mail geliyor. Sitenin kapatılmasını istiyorlar.Telif haklarından dolayı kapatılmasını istiyorlar. Dizinin yapımcısına sordugumda ise böyle bir isteklerinin kesinlikle olmadıgını aksıne sitenin kapatılmasının kendileri için olumsuz birşey oldugunu bildirdi. Bunu aynen kanal d avukatından gelen mailin bir kısmı şu şekilde:
Müvekkilimin bedel ödeyerek tüm mali haklarına sahip olduğu dizinin, dizinin
senaryosunun, tarafımızdan izin alınmadan ve haksız olarak, (maddi çıkar sağlamak
amacı ile olsun/olmasın) hangi bir mecrada yayınlanması, DVD-VCD lere kopyalanarak
çoğaltılması, satılması, dizinin şöhretinden faydalanarak merchandising kapsamında
ticari, sınai ve hizmet alanlarında üretim, yayma, pazarlama...vs faaliyetlerin
yapılması kanuna aykırıdır.
Sitenizde dizinin ve senaryosunun yayınlanmasına derhal son verilmesi ve son
verildiğinin tarafımıza bildirilmesi gerekmektedir. Aksi halde tüm yasal yollara
başvuru haklarımızı saklı tuttuğumuzu bildiririz.
Bölüm yayınlama evet yasak olabilir ama senaryoda yasaklanırsa sitede ne kalır?
Doğan Yayın kuyruk acısından dolayı mı bu kadar agresif bir şekilde herkese saldırıyor.