arkadaşım baltalamak gibi olmasın ama ileri seviye bir yazılımcı olarak. tanıyanlar bilir beni.

1- gmail üzerinden kontrol edilmesi mümkün değil. sana bilimsel olarak acıklıyayım. bu kontrol mekanizması browser tabanlı sistemde sadece ajax ile olabilir.ajax tabanındaki xml-HTTP-REQUEST güvenlik sebebi ile A sitesinin iframe içinde b sitesine javascript olarak ne form gönderirsin ne veri gönderirsin. ne içerik alabilirsin hiç bişi yapamazsın yani bu teorin tamamen yanlış. google da gmail acıkken web geçmişini ekliyo onu diyorsan haklı olabilirsin. ama link kastıgımı göremez google.

2- link kasmak işe yaramıyor diyorsun kesinlikle katılmıyorum. yabancı içerikde link kasıp geri dönüşüm beklemek cok zor. cok emek ama az hit geliyo. ama türkçe içerikte 1k backlinke cok büyük geri dönüşüm alabilmen söz konusu. ayrıca kafandaki teoriye gelince google bir insanın bir sitede ne kadar kaldıgını nasıl hesaplıyabilir ? google analytic kullanmayan bir siteyi kesinlikle hesaplıyamaz. google nin bu kadar komplike çalıştıgını sanmıyorum.

haaa bu dediklerin imkansız mı ? hayır eğer firefox üzerinden verilerimizi topluyorsa bişi diyemem. firefox üzerinden topladıgı konusunda şüphelerim var. açılırken cok yavaş açılması açılış sırasında sunucuya veri gönderdiği fikrini oluşturuyor bende. ama yine de emin değilim.