sonyabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
google kaynak koda bakar nerden anlayacak wp tabanlı olduğunu diyenlere güzen cevap +rep
diğer yorum yapanlarada teşekkür ederim.
şunuda ekleyeyim google aramasında blog lardan yazılar adı altında bazen siteler çıkıyor. onuda geçelim google anasayfasının en başında blog kısmı var. orayı tıklayın ve kendi wp sitenizin ismini yazın. direk çıkıyor. demek ki google blogları anlıyor.
ve şuda var ki google video sitelerini yukarı çıkarırken. özgün tasamlı video sitesi varken neden kuruluş amacı günlük yazmak olan wp tabalı siteyi yukarı çıkarsın. tabiki özgün video scriptini ön plana alır.
Özgün video sitesinin ve özgün makale sitesi arasında kıyaslama yaparsan hangisinin insanlığa katkısı var?
Ne kadar özgün video sitesi olursa olsun sitenin yapmadığnı video ekleyen kullanıcılar yapmaya başladı. Millet ne videosu eklerse eklesin webmaster mantığı yürütere video ile alakalı değil çok izlenmeyi sağlayacak etiketleri yazıyorlar hatta video başlıklarını manipüle ediyorlar. O yüzden kısa süre içinde video sitelerinin bu abuk yükselişinin önüne geçilecektir.
Yoksa sen grip yazıp arayınca hapşıran adam videosu aramıyorsundur eminim.
Bir arkadaş kişisel bloglar haber sitelerinin önüne geçiyor demiş. Geçsin be kardeşim birbirinden bot ile haber çeken, tüm haberleri 3-4 ajanstan kopyala yapıştır, 2 bizden 3 misafir yazarla kurulan haber sitelerinin blogdan ne farkı vardır. 3-4 tane büyük haber sitesi var hiç bir blog da onların önüne geçemez zaten.

Bu arada google bir sitenin CMS mi, yoksa blog mu olduğunu çok basit bir şekilde anlar. Burada bazı arkadaşlar da pek hafife almışlar. Ben bile anlarım. En çok kullanılan 20 blog scriptini al ya da CMS, hepsinin robot.txt dosyalarından sınıflandırma yapabilirsin. Ya da sitenin tüm linklerine tıklayan google bot index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=2034 gibi bir linkte ahanda joomla diyebilir, ya da wp-login.php tıkladığı anda wordpress diye yapıştırabilir

Ne anladım ben o video sitesinin özgünlüğünden. Kaç tane uzman.tv ayarında özgün video sitesi var? Ben yüksek pr lı sayfa ararken pr9 bloglar bulmuştum zamanında. 25 yaşında yüksek lisans öğrencisinin kişisel blog sayfasıydı mesela adam sadece cold fusion, flex ve adobe air gibi konularda makale yazıyor ve pr9.

Burada senin bahsettiğin blog kavramı bu sitede de bol bulunan, kodu çok hayata karşı söyleyecek sözü az, keyword manipülasyonu ve çalıntı içerikle SEO kasanların blogları sanırım. Yoksa fizikçilerin de, ortopedistlerin de blogları var, adam gibi insanlığa ve bilime faydalı blog yazan adamlar da hiç de az değil.
Demek ki işin özü google manipülasyon yapan kopya içerik kullanan değersiz sayfaları silmelidir. Tüm blogları silme ya da geri plana atma gibi bir lüksü olamaz.