vbb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dediğim gibi en sağlıklısı Domain firmasının paneli. Api ile işlem yapılan sistemler çok açık içeriyor.
Api açığındda daha çok, buradaki sorun arkadaşın domainlerinin başka biri tarafından yönetim paneli ile transfer edilmiş olmasıdır. Domain işlemlerini SMS yoluyla onaylamak benim de aklımdan geçti ama, uluslararası satışlarda sıkıntılar doğurur. Hatta domaini 8 dolara veirrsiniz, smsi size 20 dolara patlar.

Msn, ticket veya diğer yollarla benden şifre isteyenler oluyor. Arkadaşım acilen gitti, benim ilgilnmemi söyledi, host/domain/forum... şifrelerini alabilirmiyim gibi istekler çok oluyor. Tabii hepsine aynı yanıtı veriyoruz: "kesinlikle olmaz".

Demekki domain firmasından önce, sizin hesabınızı korumanız lazım. Nasıl koruyacaksınız?
Kimseyle şifrenizi paylaşmayacaksınız. Panelinizin bilgilerini kimseye vermeyeceksiniz. Bilgililerinizi aleni ortaya dökmeyeceksiniz. Mail,msn güvenliğinizi sağlayacaksınız. Hack'lenme durumunda hızla hareket ederek yasal, teknik takiplerinizi yapacaksınız. Antivirus, antihack programları ile bilgisayarınızın güvenliğini artıracaksınız.

Sözgelimi, adam sizin mailinizi ele geçirip paypal' inizin içini boşalttıysa bunda paypal'in bir suçu yoktur. Banka hesaplarında bile böyle bir olay olunca banka hesaptaki parayı geri ödemiyor, tam tersi kredi kartıyla alışveriş yapılmışsa borcun tamamını siz ödüyorsunuz (Sigortanız yoksa).

Bu nedenle, domainleriniz sizin için önemli ise tedbirlerinizi almanız, savcılığa suç duyurusunda bulunmanız, savcılık kanalıyla domaini geri almanız gerekir.

Yasal prosedürler, yazılı olmayan kurallar, adalet, uluslarası sistem bunu gerektirmektedir.

Bir diğer konu, birilerinin hesaplarında, hostlarında problem çıkıyor diye 50 yer değiştirmesini saçma buluyorum. Benden alışveriş yapmak isteyen bazı kişileri eski firmalarında kalmaları için ikna ettim.

Eğer böyle problemler yüzünden domain firmaları terkedelim, godadyden name.com dan alalım mantığı ise düz mantıktan öte değildir. Piyasada problem yaşatmayan pek çok firma vardır. name.com'da hiç domain çalınması olmaz mı?

Lütfen kimseyi yanlış yönlendirmeyelin.