Reklam verenler için iyi bir haber Ama webmasterlar için kötü bir haber.
Çünkü Bir piyasa düşünün 100 rakip varken, bir piyasa düşünün reklam veren sadece 10 kişi var. Reklam veren azalacağı için kelimelerin rekabeti azalacaktır.
taban fiyatları aşağı düşecektir. Tüm bunların yanında hitlerin %60 ı istanbuldan geliyordur buna kimsenin itiraz edecegini sanmıyorum zaten ama en azından %40lık bir düşüş yaşayacaktır Genel içerikli sitesi olanlar.
Ben kendimden örnek vereyim Adwords reklamlarımı sadece istanbuldan girenler görecek şekilde ayarladım. Amacım hit degil google'un bana müşteri bulması bu sebeble hit önemli degil. Taban fiyatlarını aşağı çekti google

Şöyle düşünün Tüm dünyada hosting kelimesine reklam vermek 20$ iken Türkiyede hosting kelimesine reklam vermek 1$ iken istanbuldan hosting kelimesine reklam vermek 0.4$ a düşüyor

Yada ben yemek firmasıyım sadece şehir içi pizza satışı yapıyorum. Ben pizza reklamımı neden tüm ülkede gösterteyim ki. Yada benim pizza reklamımı Sinoptakiler neden görsün kü.
Dedigim gibi reklam veren için iyi bir haber ama webmasterların kazançları bazında kötü bir haber. Belki bölgesel portalı olan arkadaşların kazançlarında artış olacaktır. Genel içerikli reklamı olan kişilerde düşüş olacağı aşikar...

Şu anda hedeflenen: Düzenle
• Türkiye (Ülke)
Dışlanan Yerler:
• Adana, TR (Bölge)
• Adıyaman, TR (Bölge)
• Afyon, TR (Bölge)
• Aksaray, TR (Bölge)
• Amasya, TR (Bölge)
• Ankara, TR (Bölge)
• Antalya, TR (Bölge)
• Ardahan, TR (Bölge)
• Artvin, TR (Bölge)