Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google'un tek derdi var insanlara en isabetli sonucu sunmak. Google mesela bir mp3 aranmasında sadece mp3 ile alakalı siteleri çıkartmak istiyor. Ziyaretçisini memnun etmek istiyor. Ama webmasterlar google sıralamasını bozmak için ellerinden geleni yapıyor.
Oyun sitesi yada şiir sitesi yada sohbet sitesi mp3 aranmasındada çıkmak istiyor. Google artık buna karşı çıkıyor. Her sitenin 1 temel içerigi olur onu ön plana çıkartmak için çalışmasını istiyor. Kendiside bu dogrultuda çalışıyor.

Google bir sitenin içerigini nasıl anlar?
Şöyle bir örnek vereyim. Bir ögrenci ders vaktinde nerede bulunur;
Ya okuldadır ya dershanededir. Yani ögrenci ders vaktinde at yarışına gitmişse bu adamın pek ögrencilikle alakası olmadığını anlamak için profesör olmaya gerek yok Google da bir sitenin içerigini anlamak için linklerini kontrol ediyor.
Sen kime link vermişsin kimden link almışsın. Bu google için en önemli algılama ipucu. Günü kurtarma peşindeki yani bloglara link kasan rus toplistlerden link alan siteleri at yarışına giden ögrenci gibi görüyor. Bu sitelerin pek içerikleriyle alakası olmadığı için bunları zamanla alta alıyor. Etkilerini hemen göremeyebiliriz ama bu istisnasız böyle. Google'un işi zor çünkü işlemesi analiz etmesi gereken milyarlarca sayfa ve site var. Bunların analizini yaptıkça sitelerin yerleri daha iyi oturuyor ve oturacaktır.
Benim gözlemlediğim ve okuduklarımdan çıkarttığım temel mantık şu:
Ögrenciysen ya okulda olursun ya dershanede. Siten php sitesi ise, senin linklerin php developer forumlarında yada sitelerinde olmalı. Rus toplistlerde degil. Link alırken kendi içeriginiz ile alakalı yerlerden link alın. Backlink önemli bu önemi artıran tek unsur sitenin kendi siteniz ile alakalı olmalı.

Geçen hafta adwords e reklam verirken, antepfıstığı kelimesindede reklam vermek istedim. Google reklamımı yayına sokmadı, senin sitenin içeriginde antepfıstığı kelimesi yok diyor. Ne yaptıysam reklamımı yayına sokmadı. Adamlar aşmış olayı.
Google bunu nasıl anlayabilir işte bu sorunun yanıtı bizi dogruya götürecektir.
Sitemin içinde antepfıstığı kelimesi geçiyor ama hiç antepfıstığı diye biryerden link almadığım için sanırım benim içerigimde antep fıstığı yoktur diye algıladı.

Demekki içerigimde antepfıstığı kelimesinin geçmesi tek başına bişey ifade etmiyor google için. Backlink almak önemli ama bu önemide perçimleyen tek şey, antepfıstığı sitelerinden link almam gerektiğini deneme yanılma yöntemiyle bir kez daha keşfetmiş oldum

Google Siteleri kümelemeyi seviyor. Benim sitem sohbet siteleri kümesinde diye bilmek için sohbet sitelerinden link alınmalı ve sadece sohbet sitelerine link vermeli.
En güzel örnegi hep verdigim php.net sitesi. Bakınız dost siteleri sadece php developer siteleri. Bunun içerigi harika diye kalkıpta başka sitelere link falan vermiyorlar. Google da bizden bunu istiyor. Sitenizin içerigi neyse onunla ilgili sitelere link verin içeriginizle alakalı sitelerden link alın...
hastayım senin bu benzetmelerine cuk oturmuş. Tamamen katılıyorum radminin yazdıklarına, kimse backlink artık önemini yitirdi diyemez, önemli olan kaliteli backlink alabilmek, radmin de açıklamayı yapmış zaten bu konuda. Teşekkürler.