Ben Visual Basic bildiğim için bu işlere ilk başladığımda ASP öğrenmem çok kolay oldu. Syntax aynı olduğu için sadece İnternet ortamına bağlı olarak bazı şeyler öğrenmem gerekti ve tabii ki bolca pratik. Bu zamanlarda PHP yazanlar bana neden ASP kullanıyorsun, PHP daha iyi, ona geçsene deselerde ben ASP'yi savundum devamlı (eee, bir kere bağlanmıştık) Ancak geçen senenin yazı yeni yapmaya başladığım bir sitede PHP kullanmayı deniyeyim dedim, sanırım server'ın linux olması beni bu yola itti. Neyse elimde VTC (Video Training Company) firmasına ait PHP için giriş ve gelişmiş olmak üzere 2 set videolu eğitim vardı. İlk önce hiç bir şey yapmadan giriş olanı seyrettim. Çok teorik idi ve programlama konusunda o kadar da yeni olmadığım için bana sıkıcı geldi. Daha sonra gelişmiş olanı seyrettim. Bunda eleman her bir videoda bir PHP uygulaması yapıyordu (atıyorum anket nasıl yapılır, member sistemi nasıl yapılır, vs.) Bunlar pratiğe yönelik olduğu için ilgimi daha fazla çekti. Ayrıca bunları seyrederken kendimin de kullanabileceği yerleri not felan aldım (not almaktan ne kadar nefret etsem de sadece seyrederek bir yere varılmıyor, 2 saat sonra unutuyorsun neler olduklarını) Neyse ben bunun çoğu bölümünü seyrettim ve dayanamayarak kendi yapacağım projeye başladım. Videolardan öğrendiklerimi kendim yazarak uyguladım ki bu yöntem bence en iyi öğrenme yöntemidir. PHP gerçekten çok hoşuma gitmişti. Bir kere ASP gibi Visual Basic dilinden türetilip derme çatma bir Server Side Scriptin dili oluşturulmamış sadece bu amaç doğrultusunda oluşturulmuş bir dil PHP. (İsmi Personal Home Page'den geliyor ve bunun mucidi eleman ilk olarak HTML formlarını kullanarak bir ziyaretçi defteri yapma amacıyla bu dili oluşturmaya başlamış) PHP'ye başladığımdan beri ASP'ye dokunmadım (sadece bu yaz staj döneminde zorunlu olanları saymazsak ) PHP gerçekten çok geniş kapsamlı bir dil, hele bu 5.0 (ve sonrası) versiyonlarında object oriented konusunda da kendini geliştirmesiyle daha da güçlendi. Ben bunu nasıl öğrenirim diyorsan, her konuda olduğu gibi bu konuda da Türkçe kaynak sıkıntısı var. Eğer İngilizcen yeterli ise internet kaynak dolu (bende tonlarca ebook var ama hala Google kullanıyorum mesela ) Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.