Yanılıyorsunuz. İsimtescil kimin yalan beyanatta bulunduğu, kimin bulunmadığı konusunu ayırmak zorunda değil. Sizin beyanatınıza göre domainleri size verse, yarın öbür şahıs: "bana elden borcu vardı, şifreleri söyledi ben de transfer ettim, neden domainleri benden geri ona verdiniz?" dese, isimtescil o kişiye ve size ne diyecek?

Online işlemlerde savcılık kanalıyla haksız yere domainlerin sizin hesabınızdan (ç)alındığını ispatladığınız takdirde ancak domainleri size geri verebilirler (vermelidirler).

Eğer sizin dediğiniz gibi hareket edecek olsalar, domainleri size vermeleri suç unsurudur. Siz onları domainleri size geri vermiyor diye değil, sitelerinde yeterli güvenlik tedbirleri almadıkları için dava edebilirsiniz.

Bir diğer konu da, şüpheli işlemi yapan kişinin bilgilerini sizinle paylaşmamaları konusudur. Burada da haklılar, düşünsenize, eğer bütün bilgileri size verecek olsalar, karşı tarafla kanlı bıçaklı olmanız durumunda içine düşecekleri durumu...

Bu nedenlerle, isimtescilin bu şekilde hareket etmesi hem yasal hem de kurumsal açıdan en doğrusudur.